Onderzoek naar flexwoningen

krimpenerwaard • Het college van B&W bezoekt binnenkort projecten van flexwoningen in het land. Doel is om te kijken of deze vorm van wonen kan worden toegepast in de gemeente Krimpenerwaard.

Dit maakte wethouder Boere afgelopen week bekend tijdens de commissievergadering na vragen van de fractie van Leefbaar Krimpenerwaard (LK).

Units
Jeffrey Groen (LK): “Het college is via een aangenomen motie verzocht te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van units voor onze inwoners. We denken dan met name aan jongeren/starters. Hoe staat het hiermee?”

De fractie van Leefbaar Krimpenerwaard kwam tot de motie en vragen naar aanleiding van het plaatsen van units in Lekkerkerk voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Voortgang
Wethouder Boere, die liever sprak van flexwoningen in plaats van units, bevestigde met de uitvoering van de motie aan de gang te zijn. “We willen een kijkje nemen bij voorbeelden van deze woonvorm in het land. Over de voortgang houd ik u op de hoogte.”

Flexwoningen zijn flexibele, kleine woningen die bedoeld zijn voor mensen die snel huisvesting nodig hebben. Het kan een component zijn in de aanpak van de huidige woningnood.