Infobijeenkomsten voor Oekraïense vluchtelingen

regio • Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) organiseert met ingang van zaterdag 22 oktober informatiebijeenkomsten voor Oekraïense vluchtelingen. Deze vinden afwisselend plaats in Schoonhoven, Stolwijk, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. 

Doel van de bijeenkomsten is om zoveel mogelijk informatie te verstrekken aan de vluchtelingen over allerlei onderwerpen waarmee zij te maken krijgen in Nederland en om ze wegwijs te maken in het Nederlandse systeem van regels, procedures en gewoontes. Een greep uit de thema’s die behandeld worden: gezondheidszorg, zorgverzekeringen, het openbaar vervoer, aanvragen DigiD, onderwijs en werken in Nederland.
Krimpenerwaard Intercultureel benadrukt daarbij dat het bedoeling is dat het tweerichtingsverkeer wordt: ‘Er is dan ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en deelnemers kunnen zelf ook thema’s inbrengen’. Zowel de mensen die gehuisvest zijn in de gemeentelijke opvanglocaties als degenen die bij particulieren thuis worden opgevangen zijn welkom. Vrijwilligers die KIC willen ondersteunen tijdens de bijeenkomsten kunnen zich aanmelden via: m.vanleijden@kicnetwerk.nl Op iedere bijeenkomst is een tolk aanwezig.
Startdata en locaties: zaterdag 22 oktober, 10.00-12.00 uur, Kerk aan de Lek, Dorpsstraat 1, Krimpen a/d Lek; dinsdag 25 oktober, 19.30-21.30 uur, Rehoboth, Achter de Kerk 7 in Stolwijk; donderdag 27 oktober, 10.00-12.00 uur, De Ark, Groene Singel 10 in Schoonhoven; maandag 31 oktober, 10.00-12.00 uur, Ichtuskerk, Kerkweg 34 te Lekkerkerk. Hierna zijn er vervolgbijeenkomsten.