Haastrecht rukt op; Lekkerkerk verslaat koploper

regio • Haastrecht versloeg in Everdingen SC Everstein met 0-2 en blijft in het spoor van koploper Hardinxveld.

De gasten waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Nadat Rogier Schröder -wie anders- de score opende, verzuimden de Haastrechtenaren de marge te vergroten. Vlak voor rust kwam de thuisclub er een paar keer gevaarlijk uit. “In de tweede helft bleven we goede kansen missen,” vertelde Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter. “Het was opnieuw Schröder die de wedstrijd besliste met zijn tweede goal. Over twee weken staat de derby tegen Schoonhoven op het programma.”

Het gejuich was tot diep in het dorp te horen na de zwaarbevochten 2-1 overwinning (goals van Faybian Hertstein en invaller Yousef Alsabag) van Lekkerkerk op 3D-koploper Meerkerk. Ondanks de driepunter kwam de thuisploeg allerminst ongehavend uit de strijd. Halverwege de eerste helft haakte spits Jeffrey Altheer af met een hamstringblessure, na rust gevolgd door collega-routinier Gert-Jan Rothman die bij een duel een blauw oog en een tandbreuk opliep. Ook trainer Dennis Schoonewil haalde het eind niet. De scheidsrechter toverde twee keer een gele kaart tevoorschijn voor de als vanouds fel meelevende coach. Rood was er -in blessuretijd- ook voor Lekkerkerk-spits Rik Looren de Jong, die bij een scoringskans te bruusk ingleed op de Meerkerk-doelman.

De cijfers 0-3 zouden doen vermoeden dat Dilettant zaterdag kansloos was in het duel met titelkandidaat Hardinxveld, maar niets was minder waar.

“We hebben uitstekend partij geboden”, oordeelde trainer Bert Potuyt, die zaterdag Fabio Vrolijk (verblijft in de verenigde Staten) moest missen en twee door hem ingebrachte jeugdspelers goed zag spelen. “En we kregen bij 0-1 ook diverse kansen om de score gelijk te trekken. Jammer genoeg lukte het niet om te scoren en dan zie je dat het de tegenstander wèl lukt. In de 89ste en 92ste minuut werd het alsnog 0-2 en 0-3. Jammer, maar het neemt niet weg dat ik dik tevreden ben over onze teamprestatie. Die was een stuk beter dan vorige week. Dit biedt perspectief.”

Schoonhoven verloor in Alblasserdam met 2-1 van De Alblas, dat ver in blessuretijd de winnende treffer scoorde. Vlak voor rust zette Hayo Nagtegaal de Schoonhovenaren op voorsprong. Na de gelijkmaker leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 95ste minuut pakte de thuisclub alsnog de volle winst.