DCV en Spirit doen goede zaken bovenin

regio • DCV geldt na vier speelronden in de eerste klasse C als dè verrassing. De Krimpenaren, die zaterdag met 3-2 wonnen van Heerjansdam, gaan daarin samen met XerxesDZB en BVCB aan kop. “We zitten blijkbaar nog steeds in de kampioensflow van vorig seizoen”, stelde DCV-trainer Wout Ooms met een grote grijns vast.

In eerste instantie leek het er allerminst op dat DCV drie punten zou peuren uit de confrontatie met de roemruchte tegenstander. Heerjansdam had er vanaf het eerste fluitsignaal precies twintig seconden (!) voor nodig om de openingstreffer te produceren en verdubbelde die voordelige marge in de 30ste minuut. Het was Lars van der Wijngaard die vier minuten voor rust de aansluitingstreffer aantekende: 1-2. Na de pauze ging DCV, dat Patrick Gomes inbracht om voor meer aanvallende diepte te zorgen, op zoek naar meer. Met succes, want in een kwartier tijd zorgden Daan Beumer en Ricardo Lelieveld voor een 3-2 voorsprong, die de Krimpenaren vervolgens wisten vast te houden.

Spirit heeft zijn positie in de bovenste regionen van de tweede klasse F verstevigd dankzij een 4-1 overwinning op VVGZ. De gasten uit Zwijndrecht kwamen nog wel op voorsprong uit een door Timme van Hof ongelukkig veroorzaakte strafschop. Daarna was het de thuisclub die de wedstrijd naar zich toetrok via goals van Kevin Kriek en Ruben Slooff voor rust en rake uithalen van Chris de Jong en opnieuw Ruben Slooff in het tweede bedrijf. “Een prima overwinning op basis van goed spel”, vond trainer Richard van Cappellen. “Ik ben dik tevreden.” Komende zaterdag speelt Spirit in het vrije competitieweekend een bekerduel tegen Oliveo, de zaterdag erop wacht Neptunus-Schiebroek.