Matthäus Passion klinkt in de Sint-Jan

gouda • Komend jaar zal voor het eerst de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach op Goede Vrijdag klinken in het koor van de Goudse Sint-Jan. Barokorkest Cappella Maria Barbara, Collegium Sint-Jan en een solistenteam onder leiding van dirigent Gerben Budding staan garant voor deze uitvoering. "Het koorgedeelte van de Goudse Sint-Jan is zowel visueel als klankmatig een ideale omgeving voor een uitvoering van Bachs meesterwerk", geeft dirigent Gerben Budding aan. "Het is mogelijk om, net zoals destijds in de Thomaskirche te Leipzig, een ruimtelijke opstelling te maken, waarbij de soprano in ripieno-partij klinkt vanaf de kant van het koorhek, terwijl de rest van het ensemble op het hoogkoor staat." De uitvoering op vrijdag 7 april begint om 11:30 uur. Tussen deel een en twee is een lunchpauze. Kaarten zijn te bestellen via www.sintjan.com.


Cabaret: 'Familie te koop' in Arto Theater

schoonhoven • Cabaretière Margriet Bolding speelt zaterdag 22 oktober haar voorstelling 'Familie te koop' in het Arto Theater in Schoonhoven.

Waarom je hele leven aan dezelfde familie vastzitten? Verkoop ze en kijk of er misschien nog wat leukers in de aanbieding is. Er staat vast nog wel een fijne Brabantse familie op familieplaats.nl. Eindelijk die Bourgondische moeder met die hartelijke lach waar je altijd van gedroomd hebt. En koop dan gelijk ook een broer met oprechte interesse. En neem vanavond dat ene familielid waar je vanaf wilt gewoon eens mee naar deze voorstelling. Ruilen mag altijd. 

Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.artotheater.nl of zijn te koop bij Provence (Haven 63) in Schoonhoven. Ook kaartverkoop aan de theaterkassa vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling.