• Op ontdekking in het Zilvermuseum in Schoonhoven.
• Op ontdekking in het Zilvermuseum in Schoonhoven. Foto: aangeleverd

Beleef het najaar in het Zilvermuseum

schoonhoven • In de Zilverwerkplaats kunnen kinderen (6+) in de herfstvakantie een eigen blaadjeshanger maken. Herfstblaadjes worden geknipt, gewalst en bewerkt om ze aan een ketting te hangen of om er een sleutelhanger van te maken. De workshop is op dinsdag 25 oktober vanaf 14:00 uur. Deelname is 7,50 euro per kind.

Geheim van de smid

De expositie Geheim van de Smid geeft een kijkje achter de schermen bij de smid: wat voor gereedschap wordt er gebruikt en wat voor technieken? Kinderen gaan in het museum zelf aan de slag om het geheim te ontdekken. Met een speurtocht worden ze uitgedaagd vragen te beantwoorden, puzzels op te lossen en zelf aan het smeden te gaan in de Zilverwerkplaats. Kosten: 5,50 euro per kind.

Zilversmid voor een dag

Kinderen kunnen tevens de titel ‘junior zilversmid’ verdienen. Tijdens een speurtocht ontdekken ze de wereld van zilver - waar komt het vandaan en hoe onderscheid je echt van nep? - en gaan ze zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Als alle vragen zijn beantwoord en de puzzels zijn opgelost, wacht er een verrassing. Kosten: 5,50 euro per kind.

Oude Hollandse Waterlinie

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en heeft dit jaar ‘Wat een Ramp!' als thema. De Oude Hollandse Waterlinie speelde een grote rol in een van de grootste rampen die Nederland gekend heeft: het Rampjaar 1672. Wat was de Oude Hollandse Waterlinie? En hoe kwam die tot stand? Het kan ontdekt worden in de rondreizende tentoonstelling, nog tot en met 30 oktober te bezoeken. Kinderen kunnen in de Zilverwerkplaats een molen maken. Dat kost 3,50 euro per kind. De activiteit is op eigen gelegenheid.

De genoemde kosten zijn exclusief entree tot het museum: tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene, Museumkaart geldig. Informatie over de activiteiten en actuele tentoonstellingen staat op de website van het Nederlands Zilvermuseum:  

q www.zilvermuseum.com