• Patrick Muurling (links) en Vincent Kraaijeveld gaan voor een sterk KOAG.
• Patrick Muurling (links) en Vincent Kraaijeveld gaan voor een sterk KOAG. Foto: Jan Timmer

KOAG werkt aan korte en lange termijn

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL •  Patrick Muurling en Vincent Kraaijeveld zijn allebei nieuw bij KOAG 1. Muurling als trainer/coach, Kraaijeveld als speler.

Eerstgenoemde begon er deze zomer, Kraaijeveld maakte zijn vlaggenschip-debuut als speler. Hun doelen: KOAG in de Overgangsklasse houden én progressie boeken.

Patrick Muurling werd aangetrokken als opvolger van succescoach Sander Roelofs, die met KOAG een dubbele promotie boekte, maar koos voor een club dichterbij zijn huis en werk in Zeeland. “Toen kwam ik in beeld”, vertelt Muurling (33), oud-trainer van onder meer Deetos en ONDO. “Ik was eigenlijk van plan om een jaartje niets te doen, maar ik ben daar op terug gekomen door het enthousiasme van de mensen bij KOAG.”

Familievereniging
Vincent Kraaijeveld kan zich daar wel wat bij voorstellen. “Dit is een gezellige familievereniging,” zegt hij over de club waar hij al sinds zijn pupillentijd lid van is en dit seizoen debuteerde in het eerste team. “Hoewel we geen topsport bedrijven hebben we wel degelijk onze ambities. KOAG wil simpelweg zo hoog mogelijk spelen. Dat doen we met korfballers die hier hun opleiding hebben gehad. Dat is best bijzonder.”

Dat het best aanpoten is in de Overgangsklasse, heeft de 20-jarige Krimpenaar inmiddels ondervonden. “Maar vooralsnog gaat het prima. we pakken zo links en rechts onze punten mee en er zit progressie in ons spel.” Patrick Muurling kan het beamen. “Het team pakt het goed op”, vindt hij. “In vergelijking tot de eerste klasse gaat alles sneller en geven tegenstanders meer weerstand. Je krijgt minder tijd om openingen te zien, keuzes te maken en deze uit te voeren. Ook moeten we leren om meerdere spelconcepten te spelen. We zijn hard bezig om dat er in te brengen.”

In het vernieuwde KOAG geldt Vincent Kraaijeveld als een belangrijke speler. “Vincent heeft niet alleen scorende kwaliteiten, hij is ook ‘verbindend’ sterk en heeft goed het oog op vrijstaande teamgenoten,” meent Patrick Muurling.

Toekomstproof
De coach ziet het als zijn belangrijkste opdracht om KOAG ‘toekomstproof’ te maken. “Je moet er rekening mee houden dat spelers die al jaren deel uitmaken van het eerste team, ooit een stapje terug gaan doen”, zegt hij. “Het is zaak om hun opvolging goed voor te bereiden en soepel te laten verlopen. Om dat te bereiken is het van belang dat het niveauverschil tussen KOAG 1 en 2 wordt verkleind. Niet alleen het nú telt, maar zeker ook de toekomst.”

Jan Timmer