Afbeelding
Foto: aangeleverd

Circus Bolalou komt naar Krimpen

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Circus Bolalou komt van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober naar Krimpen aan den IJssel. De voorstellingen worden gegeven in een tent op het Koekoeksplein bij De Tuyter.

“We zijn een klassiek circus in een modern jasje”, geeft Steffie Rutten aan. Zij is met haar dertig jaar één van de weinige vrouwelijke circusdirecteuren in ons land en de rest van Europa. “We presenteren acrobatiek in de lucht, doldwaze clowns, maar ook prachtige papegaaien en een unieke act met fraaie witte herdershonden.” Als spreekstalmeester is ze de ‘stem’ van de 120 minuten durende show vol circusplezier. Enthousiast praat ze de acts met dieren en artiesten aan elkaar.

Het circus dankt zijn naam Ruttens border collies Boris, Lady en Loulou. Lady en Loulou zijn inmiddels overleden en Boris is met circus-pensioen. Steffie: “Met de tournee van 2022 trekken we van dorp naar dorp en van stad naar stad om voorstellingen te geven.” 

Ze is blij dat het circus weer draait na alle corona-ellende van de afgelopen twee jaar. Het circus strandde tijdens de coronaperiode in Laren, waar het anderhalf jaar stond. Steffie: “Door de coronacrisis konden we daar niet weg. We kregen in die maanden alle hulp van inwoners die bijsprongen met bijvoorbeeld het voeren van de dieren. Maar nu zijn we gelukkig weer op reis en stroomt de tent waar we ook komen lekker vol. Na corona zijn we het eerste circus dat Krimpen aan den IJssel aandoet, dus dat is ook weer iets speciaals.”

De voorstellingen zijn op woensdag om 16.00 uur; vrijdag om 16.00 uur en 19.00 uur; en zaterdag om 16.00 en 19.00 uur. Kaarten kunnen online gereserveerd worden via www.circus-bolalou.nl of voor elke show aan de kassa. De voorstellingen om 19.00 uur zijn speciale actievoorstellingen met gereduceerde entreeprijzen.