• Ondernemers bijeen in een themabijeenkomst over energietransitie.
• Ondernemers bijeen in een themabijeenkomst over energietransitie. Foto: Rob Glastra

De Wetering eerste energieneutraal bedrijventerrein in Krimpenerwaard?

Zakelijk

BERGAMBACHT • Wordt De Wetering in Bergambacht het eerste energieneutrale bedrijventerrein in de Krimpenerwaard? Als het aan de plaatselijke ondernemers ligt wel.

Ondernemers in Bergambacht kwamen onlangs bijeen bij Koolwijk Transport op bedrijventerrein De Wetering om te praten over de energietransitie. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de kern Bergambacht van de Ondernemerskring Krimpenerwaard, samen met de ondernemers die zijn aangesloten bij de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) van het bedrijventerrein. 

Boeiend
Peter Rijken namens de ondernemers toelichtend: “Meer dan vijftig ondernemers luisterden geboeid naar zinvolle ideeën en kansen om kosten te besparen en voorbereid te zijn op de op ons afkomende energietransitie. Er was aandacht voor wat de hoge energieprijzen betekenen voor zowel voor de eigen onderneming als voor het personeel. Aan bod kwamen de beschikbare subsidiekanalen voor energiebesparende maatregelen en mogelijkheden om als ondernemer het personeel te hulp te komen.”

Maar ook mogelijke ‘hobbels’ werden belicht: “Zoals de schaarste van producten, lange levertijden, de kostbare aanschaf van accu’s of warmtepompen en de fiscale valkuilen die er zijn. Er waren zelfs voorbeelden hoe ondernemers eraan kunnen verdienen naast het besparen van kosten.”

Gesprek
Afgesloten werd met een afspraak om als Ondernemingskring en BIZ in gesprek te gaan met de gemeente om te verkennen of De Wetering, als eerste bedrijventerrein in de Krimpenerwaard, energieneutraal kan worden.

Rijken: “Geïnspireerd door wat besproken is houden we het thema ‘energietransitie en wat daarbij komt kijken’ vast de komende periode. Wie weet waar het toe leidt.”