Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Hardrijders N210 raken rijbewijs kwijt

112

KRIMPEN A/D LEK/LEKKERKERK • Twee bestuurders moesten donderdag hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te hard over de N210 reden.

De politie controleerde op twee locaties aan de provinciale weg: bij Lekkerkerk en bij Krimpen aan de Lek. Voor beide locaties geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. 

Een 32-jarige bestuurder uit Rotterdam raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 58 kilometer per uur te hard reed. 

Een 21-jarige bestuurder uit Berkenwoude overschreed de maximumsnelheid met 52 kilometer per uur. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren. Het bleek overigens al de tweede keer te zijn voor deze beginnende bestuurder. “Best knap als je nog maar drie jaar een autorijbewijs in bezit hebt”, aldus de politie. 

Beide bestuurders moeten wachten op de beslissing van de Officier van Justitie voordat ze weer mogen rijden. Die kan het rijbewijs inhouden of teruggeven. Vaak wordt een rijbewijs tenminste twee maanden ingehouden. 

Beide bestuurders zullen zeer waarschijnlijk ook een flinke boete tegemoet kunnen zien. De 21-jarige bestuurder heeft daarnaast waarschijnlijk zijn twee punten voor zijn rijbewijs (als beginnende bestuurder) verspild. Het CBR kan in zijn geval ook nog een onderzoek instellen naar zijn rijgeschiktheid. Alle kosten die hierbij horen zijn ook voor deze bestuurder.