Afbeelding

Genieten van walking football

Sport

SCHOONHOVEN • De walking footballers van vv Schoonhoven genoten woensdagochtend dankzij het heerlijke najaarsweer extra van het spelletje. 

“De wekelijkse opkomst varieert van acht tot veertien spelers, afhankelijk van blessures, enthousiasme en dergelijke”, weet Jan Molenaar. “Vandaag speelden we vier tegen vier.” 

Walking football, is, zoals de naam al aangeeft, wandelend voetballen, al wordt over een enkele versnelling in het heetst van de strijd niet moeilijk gedaan. 

Plezier
Molenaar: “Opvallend is de pret al voordat er wordt afgetrapt, om nog maar te zwijgen over de lol die we hebben na afloop. Zeker afgelopen woensdag, waarbij we met het mooie weer lekker op het terras zaten. De wedstrijd was goed in balans, waarbij het blauwe team aan het langste eind trok. Een pittig potje, aan het eind van de rit had ik toch rond de 4,5 kilometer op de teller staan.”

Walking football is een voetbalvorm voor 60-plussers, die op een kwart veld wordt gespeeld. Er mag niet worden gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Meedoen
Wie ook een partijtje mee wil voetballen bij vv Schoonhoven is iedere woensdag om 10.00 uur welkom op het sportcomplex.