• Entree van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel.
• Entree van zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel.

‘Nieuwbouw Crimpenersteyn op zelfde plek goed mogelijk’

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Nieuwbouw van zorgcentrum Crimpenersteyn op de huidige plek is zowel financieel als stedenbouwkundig gezien goed mogelijk. Dit concludeert het college van burgemeester en wethouder na een verkenning. “Dit model komt het meeste tegemoet aan de belangen van zowel de omwonenden als De Zellingen.”

De Zellingen heeft de wens dat nieuwbouw op de plek van de huidige locatie kan plaatsvinden. Het college heeft een uitvoerig participatietraject doorlopen over deze nieuwbouw. De meeste zorgen van de omwonenden liggen bij het verdwijnen van groen, parkeergelegenheid, bouwhoogtes en -overlast.

Het college geeft aan dat het nu genoemde stedenbouwkundig model het park tussen het huidige Crimpenersteyn en de Sportsingel zoveel mogelijk ontziet en daarnaast nog extra groen toevoegt. ‘Het park wordt meer de wijk in getrokken’. Daar waar Crimpenersteyn nu staat, komen in de toekomst drie nieuwe gebouwen terug. Dit is volgens het concept ‘Wonen met 24 uurs zorg’. Iets verderop in het groen komen één of twee gebouwen terug volgens het concept ‘Wonen met een plus’.

Over de andere zorgen - zoals het parkeren en de bouwoverlast - zeggen het college en De Zellingen in de verdere uitwerking continu te blijven kijken naar extra mogelijkheden om hieraan tegemoet te komen.

Wethouder Hugo van der Wal: “Namens de gemeente maak ik mij sterk voor goede en toekomstbestendige ouderenzorg in Krimpen aan den IJssel, maar sta ik ook voor de belangen van de omwonenden. Ik heb mij er dan ook voor ingespannen om samen met De Zellingen zo veel mogelijk aan de zorgen van omwonenden tegemoet te komen. En dat hoop ik ook in het verdere vervolg te blijven doen.” Hij zegt blij te zijn dat er voor bewoners nu en in de toekomst eindelijk uitzicht is op nieuwbouw. “Die is echt broodnodig. En voor de omwonenden hopen we waar te blijven maken wat een omwonende in een gesprek tegen mij zei: ‘Gaandeweg merken we dat de gemeente in dit traject náást ons staat en niet tegenover ons.’”

Het Krimpense college spreekt op dinsdag 18 oktober met de raad over de resultaten van de verkenning naar de nieuwbouw van Crimpenersteyn. Hierna maakt het college een raadsvoorstel waarin de stedenbouwkundige randvoorwaarden beschreven staan.