• Rechts verkeer vanaf de wisselstrook, links inkomend verkeer vanaf de kruising.
• Rechts verkeer vanaf de wisselstrook, links inkomend verkeer vanaf de kruising. Foto: Martijn Kuiler

‘Zorgen om gevaarlijke situatie na afrijden wisselstrook’

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Lokale partij Krimpens Belang maakt zich zorgen om de veiligheid bij het inrijden van Krimpen, na het verlaten van de wisselstrook vanaf de Algerabrug. “Het leidt tot gevaarlijke situaties.”

Met de nieuwe inrichting van de grote kruising, voegt verkeer vanaf de wisselstrook en verkeer komende vanaf de kruising Krimpen-in samen op de Nieuwe Tiendweg, voor de kruising met de Boerhaavelaan/Van Ostadelaan.

“Bij het afrijden van de wisselstrook, moet je naar links om Krimpen in te rijden. Als je dan vervolgens een baan wilt opschuiven voor de kruising, dan komt er tegelijkertijd verkeer van rechts vanaf de grote kruising over de Nieuwe Tiendweg. Dat krijgt tegelijk groen licht”, aldus Saskia Bijl van Krimpens Belang. “Ik heb het zelf al een paar keer meegemaakt dat er verkeer van rechts kwam en er dan een verkeersopstopping ontstond. Het houdt in dat er twee verkeersstromen tegelijkertijd over één baan moeten als je van de wisselstrook afkomt. Dat is best een zorgelijke situatie. We hopen dat hier echt goed naar gekeken gaat worden voordat de eerste ongelukken een feit zijn.”

Wethouder John Janson heeft toegezegd de situatie te gaan bekijken.