Afbeelding
Foto: Google Streetview

Molenaar neemt De Stoep over; bowlingcentrum wordt gesloopt

Algemeen

BERGAMBACHT • Grond-, weg- en waterbouwbedrijf A. Molenaar heeft bowling-, squash- en tenniscentrum De Stoep in Bergambacht overgenomen. Het is Molenaars bedoeling om het complex te slopen en de vrijgekomen grond te benutten om haar buitenterrein te vergroten.

“We kunnen die extra ruimte vanwege de groei van ons bedrijf goed gebruiken”, motiveert André Molenaar, die begin dit jaar het algemeen directeurschap overdroeg aan zijn oudste zoon Peter, maar nog volop mee werkt in het bedrijf. “Op 23 september brachten we een bod uit op het toen te koop staande Stoep-complex. Een week later ondertekenden we het koopcontract. De vergroting van ons bedrijfsterrein is in principe ons doel, maar we hebben uiteraard ook met gemeente Krimpenerwaard te maken als het om de afgifte van vergunningen gaat. In dat traject bevinden we ons nu. Onze ambities zijn echter helder. Uitbreiding is van groot belang voor onze onderneming.”

Einde aan de De Stoep
Daarmee komt een definitief einde aan De Stoep en haar horeca- en indoor-sportfunctie.

De sluiting werd eind augustus aangekondigd. Eén van de redenen was het aanhoudende personeelstekort. De hoop dat het complex zou worden voortgezet is hiermee vervlogen. 

Hardnekkige geruchten dat er in De Stoep asielzoekers zouden worden opgevangen, ook al werd dit door de gemeente ontkend, kunnen volgens Molenaar definitief de prullenbak in. 

Jan Timmer