Fietsinfarct

Terwijl ik de kleedjes van mijn huisdieren stond uit te kloppen, keek ik belangstellend naar een jongen met een fiets met schooltas achterop die bij een voordeur wachtte. Een andere jongen voegde zich bij hem. De voordeur ging open en gedrieën fietsten ze weg, al druk pratend. Het waren duidelijk 'brugpiepers'. Voor het eerst naar de middelbare school. Vertederd keek ik ze na.

Was het daarom dat het nieuws rond het debacle bij de Algerabrug mij ontzette en boos maakte? Het fietspad werd tijdens de spits geasfalteerd. Er was geen toezicht en geen hulp om de kinderen met hun fietsen de twee trappen op te helpen. Verschillende verhalen over de gang van zaken rond dit gebeuren las ik op social media. 

Natuurlijk bood de gemeente Krimpen aan den IJssel excuses aan en vertelde: “Dit betreuren wij ten zeerste. Deze ervaring nemen wij uiteraard mee bij soortgelijke werkzaamheden.”

Welke ervaring dan? Van ouders die hun kinderen van 14 niet konden brengen, omdat ze niet wisten dat het fietspad aangepakt werd? Van een senior die haar elektrische fiets de steile trap niet op kreeg? Van kinderen die vielen? Welke ervaring neemt de gemeente Krimpen mee in soortgelijke werkzaamheden?

Als ik hen was zou ik eens met inwoners gaan praten en niet vanachter hun bureau van alles en nog wat bedenken. Als ik hen was zou ik de fiets eens pakken en de twee trappen opsjouwen om te kijken hoe dat is. Dan kunnen ze over ervaringen spreken en deze meenemen in soortgelijke werkzaamheden.

Lineke Mooibroek,
Krimpen a/d IJssel.


Fiets mee tijdens ‘Bedank de Boer-dag ‘

regio • Tijdens de Bedank de Boer-dag, op zaterdag 15 oktober, kan worden deelgenomen aan een fietstocht van ongeveer 25 kilometer. 

De Bedank de Boer-dag is een initiatief van de Dutch Food Week en de Voedselfamilie Krimpenerwaard om alle boeren, imkers, tuinders, telers en vissers in het zonnetje te zetten voor het zorgen voor ons voedsel. De start van de fietstocht is bij De Vlisterhoeve van de familie Voets, aan de Bonrepas 4 te Vlist. Deelnemen is gratis en kan tussen 13.00 en 17.00 uur. Graag wel vooraf aanmelden: bericht@voedselfamiliekrimpenerwaard.nl