MIRT on tour

regio • Het project MIRT-verkenning Oeververbindingen gaat ‘on tour’. Zowel in Rotterdam als Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en de gemeente Krimpenerwaard. 

“We doen veel verschillende locaties aan, waar we op straat staan met een mobiele informatiestand en aan geïnteresseerden uitleg geven over de onderzoeksinformatie die nu beschikbaar is”, meldt een woordvoerder. 

Knelpunten
In de MIRT-verkenning Oeververbindingen is onderzocht wat er nodig is om knelpunten in het verkeer en het openbaar vervoer in de regio Rotterdam op te lossen, om groei van de regio mogelijk te maken, kansen voor mensen te vergroten en de stedelijke leefkwaliteit te verbeteren. Onderdelen daarvan waren onder andere maatregelen op de Algeracorridor (N210) om het verkeer beter te laten doorrijden op de Algeracorridor zelf en de nabijgelegen kruisingen, zoals het Capelseplein en de Grote Kruising; een nieuwe brug of een tunnel tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/IJsselmonde in Rotterdam en maatregelen op de A16 - Van Brienenoordcorridor om het verkeer tussen de knooppunten Terbregseplein en Ridderkerk/Vaanplein beter door te laten rijden.

Woensdag 12 oktober worden verschillende locaties in de Krimpenerwaard aangedaan, waaronder de winkelcentra van Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Ouderkerk aan den IJssel, ontmoetingscentrum De Tuyter en het gemeentehuis in Krimpen aan den IJssel. Voor meer informatie, zie de website: 

q www.oeververbindingen.nl/tour