Schoonhoven tevreden met punt; Haastrecht heer en meester

regio • Schoonhoven speelde op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen VVAC uit Ottoland, dat in de tweede helft na een 1-0 achterstand sterk terugkwam. Een verre ingooi van Hayo Nagtegaal verraste al in de vijfde minuut de defensie van de gasten. Bilal Ouahalou stond bij de tweede paal klaar om de bal binnen te tikken. Beide partijen hadden problemen met het harde, hobbelige grasveld, waardoor de bal alle kanten op sprong. VVAC verhoogde na rust het tempo en kwam via Joran Houweling langszij.

Haastrecht versloeg op sportpark Wilgenoord De Alblas, dat zijn eerste twee wedstrijden gewonnen had, met 3-0. De thuisclub kwam goed voor de dag. De enige treffer voor rust van Rogier Schröder, die zich steeds meer ontpopt als ‘mister 1-0', was een schrale afspiegeling van het krachtsverschil. In de tweede helft verdubbelde Schröder de score, waarna Thijmen Raateland de definitieve knock-out uitdeelde.
Bergambacht versloeg Arkel met 2-0 en stijgt op de ranglijst naar een plek in de middenmoot. Stefan de Man zette de thuisclub voor rust op voorsprong, maar het duurde naar de zin van Bergambacht-trainer Jerry de Groot te lang voordat de tweede treffer viel. "We braken regelmatig door de achterste linie van Arkel. Bij een zo'n aanval werd Rody Bezemer neergelegd. Mooi dat De Man dat afstrafte door uit de vrije trap te scoren. Daarna verzuimden we verder uit te lopen. Het duurde tot de slotfase, voordat Roel Hordijk de zege veilig stelde.”

FC Perkouw en Rohda'76 hielden elkaar zaterdag met 1-1 in evenwicht. "Een uitslag waar we mee kunnen leven", oordeelde maarten Adriaanse, die afgelopen zaterdag andermaal de in Canada verblijvende hoofdtrainer Marc van der Zee verving. Stolwijk verloor in Cabauw na een 0-1 voorsprong met maar liefst 5-1. De Stolkers begonnen niet eens zo slecht volgens Marco Lange. "Maar al gauw bleek dat we tegen de strijdlust van Cabauw niet op konden."
"Ik was blij met de ommekeer,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. "Stan van Bemmel (2x), Wessel Streng en Tom Schaars bepaalden de ruststand op 4-1. In de tweede helft drukten we via Nik Jongbloed meteen door en speelden we de wedstrijd rustig uit.” SPV'81 verloor op eigen veld met 1-3 van het Zegveldse Siveo'60. Gouderak was dicht bij een driepunter in het thuisduel tegen GSC/ESDO. Eén minuut voor tijd ging het alsnog mis en knalden de gasten de 4-4 eindstand binnen. "Echt jammer", vond Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst, die Bob Olde Heuvelt (3x) en invaller Milan Kool (1x) zag scoren. "We hebben gestreden als leeuwen."