Afbeelding
Foto: Facebook/Stem van Krimpen

Fietsinfarct bij Algerabrug: ‘Werkzaamheden verkeerd ingeschat’

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel biedt excuses aan voor het ‘fietsinfarct’ vrijdagochtend bij de Algerabrug.

De opstopping ontstond nadat het fietspad onderaan de brug was afgesloten voor het aanleggen van nieuw asfalt bij het Koningin Wilhelminaplein. Fietsers konden alleen hun reis vervolgen via de fietslift op de stenen trappen van de brug. Dit zorgde voor veel drukte, waarbij een lange rij ontstond om de brug op en af te komen.  

Dit bracht veel onbegrip, boosheid en frustratie vanuit fietsers met zich mee. Lokale partij Stem van Krimpen meldde dat de rij wachtende fietsers op de IJsseldijk tot aan bouwmarkt Karwei reikte. “Geen hulp om de (rol)trap op te komen voor wie dit niet alleen kan. Hoe kan dit in hemelsnaam? Waar is de communicatie en waarom doen we dit niet bijvoorbeeld in de avond of weekend?”

“Helaas duurden de werkzaamheden langer dan voorzien. Dit is verkeerd ingeschat”, geeft de gemeente op Facebook aan. “Dit betreuren wij ten zeerste. Deze ervaring nemen wij uiteraard mee bij soortgelijke werkzaamheden.”