• Soufian Arras in de riante showroom van Mountains Flames.
• Soufian Arras in de riante showroom van Mountains Flames. Foto: Jan Timmer

Mountains Flames: top in sfeerhaarden

Zakelijk

KRIMPEN AAN DE LEK • Je kijkt je ogen uit in de fraaie showroom van sfeerhaardenspecialist Mountains Flames, aan de Tiendweg 39A in Krimpen aan de Lek.

“Mooi, hè”, glimlacht eigenaar Soufian Arras tijdens een korte tour. “We zijn hier begin mei open gegaan en wilden een setting creëren waarin onze sfeerhaarden maximaal tot hun recht komen. Dat is volgens mij gelukt!”

Arras begon zijn bedrijf aan de Vierambachtstraat in Rotterdam, maar daar groeide Mountains Flames al snel uit zijn jasje vanwege de grote belangstelling van klanten uit heel Nederland, maar ook uit België, Duitsland en Frankrijk. Tijd om te verhuizen dus. In Krimpen aan de Lek werd de juiste plek en benodigde ruimte gevonden om door te kunnen groeien.

Hoge energieprijzen
“De belangstelling voor elektrische sfeerhaarden wás al groot, maar is momenteel ‘booming’ vanwege de hoge gasprijzen”, weet bedrijfsleider Younes Dekker. “Logisch, want onze elektrische sfeerhaarden en exemplaren op bio-ethanol én de waterdamphaarden zijn stuk voor stuk energiezuinig. Bovendien is het design uiterst fraai en leveren we uit ruime voorraad. Vandaag een haard besteld, betekent dat je hem vaak nog dezelfde dag in huis hebt. Ook het inbouwen van haarden doen we vakkundig en snel. Binnen één dag staat-ie volledig geïnstalleerd en perfect afgewerkt in je kamer of kantoor. Dat doet niemand ons na in de Benelux.”

Vooral de waterdamphaarden -met levensechte vlam- en de 3D-zijdige black velvet-haarden zijn razend populair, weten Arras en Dekker. Daarnaast komen veel klanten af op de fraaie visgraatvloeren die door Mountains Flames voor scherpe prijzen geleverd en gelegd worden en schakelen mensen het bedrijf graag in voor interne verbouwingen en de aankoop en installatie van badkamers. Ook de woodpanels zijn zeer gewild.

“Je ziet het, we zijn van vele markten thuis”, zegt Soufian Arras. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat we over belangstelling niet te klagen hebben. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om hier in Krimpen een groot pand te betrekken. Zo komt al het moois nog beter tot zijn recht en kunnen we onze klanten met alle egards behandelen. Inclusief een lekker broodje en wat te drinken tijdens de weekenden, want ook dan zijn we geopend.” 

Zie voor alle informatie de website.

Jan Timmer