woensdag 28 september

Bingo Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 29 september

Spelavond
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat. Eerste spelavond van het nieuwe seizoen, waarbij het klaverjassen en biljarten om 19.30 uur begint en het rummikuppen om 20.00 uur. Nieuwe deelnemers zijn welkom. Er wordt om de week gespeeld op donderdag.

Lezing: ‘Op reis met de trekschuit’
20:00 Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5. Op uitnodiging van de Historische Vereniging Schoonhoven geeft Marloes Wellenberg de lezing 'Op reis met de trekschuit'. Het trekvaartenstelsel dat in de 17e eeuw werd ontwikkeld was uniek in de wereld. Honderdduizenden passagiers reisden met de ‘intercity van de Gouden Eeuw’ tussen de Hollandse steden en voor buitenlandse reizigers was een reisje per trekschuit een heuse experience. In de lezing gaat Wellenberg in op de aanleg van het trekvaartensysteem in de Republiek, de specifieke kenmerken van deze vorm van vervoer en de sporen ervan in het landschap. Marloes Wellenberg stelde in 2021 met collega’s de Atlas van de Trekvaarten in Zuid-Holland samen. Toegang tot de lezing is gratis.

vrijdag 30 september

Open dag ‘De Buurtschuur’
14:00-17:00 Lekkerkerk, Tiendweg West 12. Woonvoorziening en activeringscentrum ‘De Buurtschuur’ aan de Tiendweg West 12 in Lekkerkerk houdt een open dag. 14:00-15:00 uur: kennismaking met de wijkagent; 15:00 uur: opening door Kelly Cramer, nieuwe zorgmanager; 15:00-17:00 uur: open inloop met koffie en verse thee.

Jusagroove in De Tuyter
21:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Dansfeest in de theaterzaal van De Tuyter. Met de band Jusagroove, bekend geworden van de 70’/80’s party in het Kaerthuys in Krimpen aan den IJssel. Entree: 12,50 euro. Kaarten via www.uitagenda.nl.

zaterdag 1 oktober

Open Dag muziekschool
10:00-14:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Open dag muziekschool Krimpen aan de Lek. Doorlopend zijn er korte optredens van leerlingen van de muziekschool en kan er informatie ingewonnen worden over de cursussen Algemene Muzikale Vorming (AMV), 'Maak Muziek!' en 'Muziek op Schoot'. Op de instrumentenmarkt kunnen allerhande instrumenten worden uitgeprobeerd. Om 11.00 uur is er een concert van het jeugd- en opleidingsorkest van muziekvereniging Crescendo.

Talentenveiling
10:00-15:00 Krimpen a/d Lek, Nederlands Hervormde Kerk. Kerkleden bieden diensten (denk aan: ramen wassen, klusjes doen), belevingen (bijvoorbeeld een ritje op een waterscooter) of bijzondere producten aan die vervolgens worden geveild. Dat gebeurt tijdens een najaarsbeurs van 10:00 tot 15:00 uur. Er is ook een rommelmarkt, een boekenmarkt en diverse zelfgemaakte artikelen zijn te koop. Natuurlijk is ook de keuken open. De opbrengst is bestemd voor de kerk. De veiling is om 14:00 uur.

Bands spelen in Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Avondvullend programma met optredens van de bands: Nikki-Final Search (19:30 uur) en The Sunday Morning Jam Society (21:15 uur). Toegang: 15 euro, inclusief een consumptie. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Popkoor Schoonhoven in Concordia
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. Het vijftig leden tellende popkoor brengt voornamelijk Engelstalige popsongs meerstemmig ten gehore: van ballad tot uptempo-nummers. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen op www.popkoorschoonhoven.nl.

ABBA tribute in Cabauw
20:30 Cabauw, partycentrum In 't Witte Paard. Ga terug in de tijd met The Best ABBA Tribute en zing mee met hits zoals ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’. De band bestaat uit twee geschoolde zangeressen met daarachter vier zeer ervaren professionele muzikanten die ook nog eens de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Natuurlijk treden zij op in kleding uit de jaren 70 en dragen zij zelfs originele kleding zoals ABBA deze destijds droeg. Kaarten zijn voor 17,50 euro per stuk verkrijgbaar in het café. Online via www.inhetwittepaard.nl. Aan de kassa 22,50 euro (indien niet uitverkocht). Leeftijd: 18+.

zondag 2 oktober

Concert
14:00 Haastrecht, 't Raedthuys. De Haastrechtse Kring opent het nieuwe muziekseizoen met een concert van het Spaanse duo Rocio Bolanos del Pozo (dwars)fluit en Alejandro Garcia Dominguez (cello) met werken van o.a. J.S. Bach en Astor Piazolla. Toegangsprijs is 15 euro voor donateurs, niet-donateurs 20 euro. Plaatsbewijzen alleen via www.haastrechtsekring.nl. Geen toegangsbewijzen aan de kassa.

Popkoor Schoonhoven in Concordia
14:30 Haastrecht, Theater Concordia. Het vijftig leden tellende popkoor brengt voornamelijk Engelstalige popsongs meerstemmig ten gehore: van ballad tot uptempo-nummers. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen op www.popkoorschoonhoven.nl.

maandag 3 oktober

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Pia Both, 5372 punten; 2. J.P van der Bas, 5342 punten; 3. Maup Lindenburg, 5009 punten. De kaarters komen iedere maandagavond bijeen in zalencentrum De Waard te Bergambacht.

dinsdag 4 oktober

Regioavond ‘Hart van Holland’
19:30 Ouderkerk a/d IJssel, Hersteld Hervormde kerk, Abelenlaan 41. Vereniging Een Handreiking, regio Hart van Holland, houdt een bijeenkomst rondom het thema: 'Verslaafd en dan? Omgaan met de gevolgen van verslaving bij mijn naaste'. De (interactieve) lezing wordt verzorgd door Henrieke Hoogendijk MSc, werkzaam als media-/gezinspedagoog en journalist. Inloop vanaf 19:00 uur. Na de pauze, waarin er ruim gelegenheid is om elkaar te ontmoeten, kunnen er mondeling en schriftelijk vragen gesteld worden, waarna rond 21:45 uur de sluiting plaatsvindt.

woensdag 5 oktober

Kinderkledingverkoop
19:00-21:00 Stolwijk, Tentweg 14. In de zalen van de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Stolwijk wordt een tweedehands kinderkledingbeurs gehouden.

vrijdag 7 oktober

Historisch café
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Er is de eerste vrijdagmiddag van oktober weer een historisch café in de bibliotheek in het Cultuurhuis aan De Markt 102 in Krimpen aan de Lek. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. Ook voor als men fotomateriaal zoekt of juist heeft uit de historie van het dorp. Ook kan de foto-expositie in het Historisch Ontmoetingspunt (HOP) worden bekeken.

zaterdag 8 oktober

Afsluiting rijseizoen spoorbaan Stormpolder
15:00 Krimpen a/d IJssel, Stormpolder. De miniatuur spoorweg in de Stormpolder sluit het seizoen 2022 af. Er wordt gereden van 15:00 tot 18:00 uur en na een pauze van 19:00 tot 21:00 uur. 's Avonds is de baan met olielampen verlicht. Kinderen mogen dan een lampion meenemen. Er wordt zowel op de grondbaan als op de verhoogde baan gereden met meerdere locomotieven en bij beide banen is er voldoende mogelijkheid om mee te rijden op de treinen. Ook wordt een spoortafel opgezet waar modellen in de schaal 1:32 op rijden. Tevens is er een stoomtrekker schaal 1 op 3 aanwezig.

Concert
20:00 Krimpen a/d Lek, Ontmoetingskerk. Chr. Gemengde Zangvereniging Soli Deo Gloria uit Krimpen aan de Lek geeft samen met gemengd koor Cantiamo uit Krimpen aan den IJssel een concert. Soli Deo Gloria onder leiding van dirigent Bert Visser en met begeleiding van Jaap den Besten op orgel/piano. Cantiamo onder leiding van dirigent Ronald Hangelbroek en met begeleiding van Enrico Clerico op orgel/piano. Een muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Jaap den Besten en een trompettist. De koren zullen een aantal muziekstukken gezamenlijk zingen. De toegang is gratis.

zondag 9 oktober

Cappella Constancis brengt ‘Singing Albion'
14:30 Ammerstol, Dorpskerk. Zondagmiddagconcert Vocaal Ensemble Cappella Constancis. De titel 'Singing Albion' verwijst naar de Engelse kust met krijtrotsen. Op het programma staat dan ook muziek uit Engeland: een selectie uit vier eeuwen wereldlijke koormuziek van Engelse bodem, deels met Duitse wortels. Het koor staat onder leiding van dirigent Mirjam Warnas met aan de vleugel pianist Jeroen Liedorp. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk (alleen contant) of te reserveren via cappellaconstancis1@gmail.com en bij de koorleden.