• Thom Zentveld en Kevin Quint zien het seizoen in Zuid 1 wel zitten.
• Thom Zentveld en Kevin Quint zien het seizoen in Zuid 1 wel zitten. Foto: Wim Kroone

Haastrecht klopt Dilettant met gemak

haastrecht • Op het weergaloze Haastrechtse aanvalsspel via de flanken hadden de gasten uit Krimpen aan de Lek geen antwoord.

Na drie minuten spelen kon het strijdplan van Dilettant-trainer Bert Potuijt al de prullenbak in. Verdediger Michel Vredenborg beukte in het zestienmetergebied zonder de intentie de bal te spelen de opkomende Stephan Bakker met zijn schouder naar de grond. Arbiter Henri den Hertog wees gedecideerd naar de stip, waarna Danny de Bruin vanaf elf meter raak schoot.

Dilettant sputterde even tegen, maar een aanval uit het boekje, waarbij Tygo Vianen op rechts vrij oprukte, bleek al snel de genadeklap. Thijmen Raateland verzilverde de voorzet van Vianen met een simpele binnentikker. 

"In de voorbereiding creëerden we met moeite kansen en ik zag al snel dat het tegen dit Haastrecht moeilijk zou worden na de snelle 2-0 achterstand", zei Potuijt na de nederlaag.

Voetbalshow

Wat volgde was een Haastrechtse voetbalshow van tachtig minuten, waar het handjevol Haastrechtse fans, die de regen trotseerden, erg van genoten. De thuisclub zette vroeg druk en de Krimpense opponent was niet bij machte zich daar onderuit te voetballen. De opkomende rechterlinie is al jaren een belangrijk wapen voor Haastrecht.
Dit keer manifesteerde de linkerflank zich ook magnifiek. Met nieuwkomer Kevin Quint (ex-Jodan Boys) als linksback en linkshalf Thom Zentveld (overgekomen uit Jongens onder 19) kan Haastrecht het spel nog meer variëren.

"Quint is kopsterk, kan zijn medespelers positioneel goed neerzetten en heeft een goede trap", vertelde Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter na afloop. "Thom is nog jong en bleu, maar ontwikkelt zich goed. Beiden zijn aanwinsten."

Hoger niveau

Terwijl de 25-jarige Kevin Quint qua niveau een stapje terugzet, is voor Thom Zentveld alles nieuw. "Ik was al blij, dat ik bij de selectie mocht aansluiten na mijn overstap naar de senioren", aldus de tweedejaars student Bedrijfskunde. "Ik merk dat alles sneller gaat en het niveau dat ik gewend was, ligt veel hoger. Na een uur werd ik gewisseld, maar volgens mij heb ik het prima gedaan. Wat ik leuk vond was, dat mijn ouders en grootouders langs de kant stonden. Ze kwamen ook naar mijn zusje Marit kijken, die in het eerste dameselftal speelt. Ik ga mijn best doen om mijn basisplek te behouden."

Kevin Quint is door zijn Haastrechtse vrienden Thijmen Raateland en Joeri Stouthamer, die hij kent vanaf de peuteropvang, overgehaald om bij Haastrecht te komen spelen.

"Ik was geen vaste waarde bij de huidige vierdedivisionist Jodan Boys", biecht Gouwenaar Quint, die na het gewonnen duel tot Man of the Match werd uitgeroepen, op. "Bij zaterdageersteklasser Montfoort SV’19 was ik dat in de jaren daarvoor wel. Aan de coronaseizoenen beleefde ik weinig plezier. Ik weet zeker dat ik bij Haastrecht de spelvreugde snel hervind. De spelers gaan naast en in het veld goed met elkaar om. In elke linie staan sterke, balvaste spelers, die het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken. Ik verwacht dat Haastrecht dit seizoen mee gaat doen om de prijzen."

Onzuiver

Patrick de Ruijter temperde de verwachtingen enigszins. "Ik vond ons af en toe onzuiver in de passing. Maar als je met 3-0 wint, ben je een kniesoor die daar op let. Aankomende zaterdag spelen we in Ottoland tegen VVAC. Wij zijn onbekend met het spel in de Alblasserwaard. Ons kennen ze aan de overkant ook niet. Ik ben benieuwd hoe we ons daar op vreemde bodem manifesteren."

Wim Kroone