Bergambacht in mineur na verlies

bergambacht • Promovendus Bergambacht verloor zijn eerste competitiewedstrijd op sportpak De Hofkamp met 1-2 van Meerkerk. Jerry de Groot merkte al snel dat een stapje hoger voetballen extra inspanningen vergt. "Meerkerk is een fysiek sterke ploeg met ervaren spelers. Na de 0-1 gingen we wat brutaler spelen. Na een korte corner schoot Stefan de Man raak. Daarna kon de wedstrijd alle kanten op. De ruimtes werden groter. De gasten profiteerden daar beter van dan wij. Tien minuten voor tijd kregen we de uiteindelijke beslissende treffer tegen. We zullen stappen moeten maken om dit soort wedstrijden in ons voordeel te beslissen."


Spirit: ‘Kinderen niet buitenspel laten staan’

ouderkerk a/d ijssel • Voetbalvereniging Spirit vindt dat geldproblemen niet de oorzaak mogen zijn dat kinderen letterlijk buitenspel staan. De Ouderkerkse voetbalvereniging heeft daarom een financieel contactpersoon aangesteld, die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) financiële regelingen zodat meer kinderen kunnen voetballen. 

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. "Regelingen zijn soms onvoldoende bekend bij ouders en verenigingen', weet Spirit-voorzitter Henk Lammertse. "VV Spirit en ING willen er samen met de KNVB en andere partners voor zorgen dat meer kinderen kunnen voetballen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om de weg naar de regelingen te vinden en het kan lastig zijn om erover te praten. Daarom zijn we blij met de aanstelling van een financieel contactpersoon, die betrokken ouders graag een handje helpt in hun zoektocht."

q www.vvspirit.nl