‘Dit is niet de tijd voor feestjes in Krimpen’

krimpen a/d ijssel • “Het is nu geen tijd voor feestjes in Krimpen”. Sethi Plaisier van lokale partij Krimpens Belang riep het Krimpense college van burgemeester en wethouders donderdagavond tijdens de raadsvergadering op om in deze tijden van crisis verantwoord om te gaan met geld. “Ik zie allerlei voorstellen langskomen, een winterfair, feestjes bij de Crimpenhof, waarvoor een budget gevraagd wordt, maar beraad u of dit het moment is om daar uitgaven voor te doen.”

“Nederland staat in brand, ik kan het niet anders verwoorden”, begon Plaisier haar betoog. “Dagelijks worden we geconfronteerd met de energiecrisis. Ook wij spreken dagelijks Krimpenaren - inwoners en ondernemers - bij wie het water tot aan de lippen staat. In deze moeilijke tijd zie ik op meerdere manieren dat dit college geld wil uitgeven voor onder andere feestjes.” 

Ze doelde daarbij onder meer op de plannen voor een winterfair in december, ter markering van de afronding van de reconstructie van de grote kruising. Het college vraagt in een voorstel de raad hier 40.000 euro voor beschikbaar te stellen. “Welk signaal geef je hiermee af aan inwoners. Dit is niet de tijd voor feestjes. Ik vraag het college vriendelijk doch dringend om in deze crisis verantwoord om te gaan met geld.”

“We zijn ons bewust van de situatie waarin de Krimpense inwoners verkeren”, reageerde wethouder-financiën Wubbo Tempel. “We nemen nota van uw oproep, meer kan ik er op dit moment niet van maken.” Wethouder Kirsten Jaarsma sloot zich aan bij die woorden. “Er is inderdaad een raadsvoorstel aangekondigd voor een activiteit rond de Kerst. Dat komt op de agenda. Het lijkt me goed als we er op dat moment verder over debatteren, want uiteindelijk gaat de raad er over qua budget.”

Martijn Kuiler


Webinar ‘Tieners, sociale druk en groepsdruk' 

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt op donderdag 20 oktober in samenwerking met Tischa Neve een webinar voor ouders van kinderen tussen de 10 en 16 jaar.

De puberteit is een roerige tijd. Veranderingen op vele fronten, jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten. En omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en social media.

In de webinar ‘Tieners, sociale druk en groepsdruk' wordt stilgestaan bij de rol van ouders bij de sociale druk die kinderen kunnen voelen. Ook wordt gekeken naar wat ouders zelf kunnen veranderen. En hoe ze hun kinderen kunnen ondersteunen en begeleiden rond sociale druk en groepsdruk. Psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, bekend van tv en andere media, helpt ouders op weg met antwoorden en ideeën.

Dit webinar is van 20.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden: www.cjgcursus.nl.