DCV opgelucht na late gelijkmaker

krimpen a/d ijssel • Een door Lars van de Wijngaard benutte strafschop in de 90e minuut bracht DCV een verdiende 2-2 puntendeling in de uitwedstrijd tegen BVCB in Berkel en Rodenrijs. "Deze remise kwam ons op grond van het spelverloop toe", vond trainer Wout Ooms. De Krimpenaren kozen, mede vanwege het ontbreken van normaal gesproken productieve spelers als Carlo de Reuver, Daan Beumer en Johan van Wageningen, voor een wat behoudende tactiek. BVCB had er behoorlijk moeite mee. Het was Ricardo Lelieveld die de gasten uit Krimpen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong bracht. Door een foutje van DCV-keeper Bart de Keijzer - hij liet een bal los - kwam de thuisclub op 1-1 om na rust door te stoten naar 2-1. Van de Wijngaard zorgde uiteindelijk voor het welverdiende evenwicht.

Walk-over voor Spirit bij Hillegersberg

ouderkerk a/d ijssel • Spirit staat minimaal één week aan kop in de tweede klasse F, maar of de 0-6 uitoverwinning op Hillegersberg enige waarde heeft, mag worden betwijfeld. De Rotterdamse opponent – deze zomer overgekomen vanuit het zondagvoetbal - bracht een zeer matig elftal binnen de lijnen. Daarmee wist Spirit wel raad getuige de uitslag. De ploeg van trainer Richard van Cappellen leidde bij rust al redelijk comfortabel: 0-2. Na de pauze denderden de Ouderkerkers zonder noemenswaardige tegenstand door naar de 0-6 eindstand. De Spirit-goals werden geproduceerd door Niels de Vries (1x), Christian Schrader (2x), Kevin Kriek (1x) en Lucas Bos (2x).

Gouderak ziet duel worden afgelast

gouderak • Gouderak zag de thuiswedstrijd tegen ONA worden afgelast. "Onze consul vond het niet verantwoord om te spelen”, vertelde Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst. "Het had flink geregend en hij wilde niet dat onze mooie grasmat meteen voor de rest van het seizoen verruïneerd zou worden. Persoonlijk vond ik het op sportieve gronden jammer dat het duel niet doorging. Ik had namelijk het gevoel dat we helemaal klaar waren voor ONA.”

FC Perkouw dik tevreden met zege

berkenwoude • FC Perkouw sierde zijn openingsduel met het Waddinxveense Be Fair op met een 3-2 overwinning. "Lekker om met een driepunter te beginnen", vond Maarten Adriaanse, deze zaterdag de vervanger van hoofdtrainer Marc van der Zee. "En alles bij elkaar was de zege ook verdiend, hoewel Be Fair over een uitstekende ploeg beschikt." Jarno Butter - in de rebound van een vrije trap attent reagerend na gegrabbel van de Be Fair-doelman - bezorgde de thuisploeg de openingstreffer. Vervolgens kwamen de gasten nog vóór rust op een 1-2 voorsprong. Na de pauze slaagde Stef de Goede er in iets terug te doen voor FC Perkouw (2-2) waarna Roy Stekelenburg met een rake kopbal op assist van Kevin Gutink voor de winnende treffer zorgde.