Cappella Constancis brengt 'Singing Albion'

ammerstol • Vocaal Ensemble Cappella Constancis geeft op 9 oktober een zondagmiddagconcert in de Dorpskerk van Ammerstol. De titel van dit concert -Singing Albion- verwijst naar de Engelse kust met krijtrotsen. Op het programma staat dan ook muziek uit Engeland: een selectie uit vier eeuwen wereldlijke koormuziek van Engelse bodem, deels met Duitse wortels. Het koor staat onder leiding van dirigent Mirjam Warnas met aan de vleugel pianist Jeroen Liedorp. Het concert begint om 14.30 uur. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk (alleen contant) of te reserveren via cappellaconstancis1@gmail.com en bij de koorleden.


Violenactie Woord en Daad

krimpenerwaard • Het Woord en Daad comité Krimpenerwaard Oost houdt een verkoop van winterviolen: 14 of 28 stuks in de kleuren lichtblauw, donkerblauw, geel, wit of gemengd. Bestellen (voor 1 oktober) kan via wdkrimpenerwaardoost@gmail.com. Gratis bezorgd op 8 oktober.


Open dag muziekschool in Cultuurhuis

krimpen a/d lek • De muziekschool in Krimpen aan de Lek houdt op zaterdag 1 oktober een open dag in het Cultuurhuis. Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn er doorlopend korte optredens van leerlingen van de muziekschool en kan er informatie ingewonnen worden over de cursussen Algemene Muzikale Vorming (AMV), 'Maak Muziek!' en 'Muziek op Schoot'. Op de instrumentenmarkt kunnen allerhande instrumenten worden uitgeprobeerd. Om 11.00 uur is er een concert van het jeugd- en opleidingsorkest van muziekvereniging Crescendo. Deze dag wordt er korting gegeven op een strippenkaart voor vier proeflessen.