• Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard.
• Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard. Foto: aangeleverd

HDK geeft twee jubileumconcerten

krimpen a/d ijssel • Het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard (HDK) bestond vorig jaar 25 jaar. Door de coronamaatregelen kon aan het jubileum geen aandacht besteed worden. Op 4 en 5 november haalt het HDK dit op een feestelijke manier in met twee jubileumconcerten in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Speciale gast is, afkomstig uit de regio, de gerenommeerde jazztrompetist Teus Nobel. Daarnaast zijn er nog diverse verrassende optredens. Met een gevarieerd programma, wordt het publiek een aantrekkelijk concert voorgeschoteld. Alles onder leiding van dirigente Karin Snel.
De ruim dertig orkestleden zijn afkomstig uit de gehele IJssel- en Lekstreek. Ze zullen een afwisselend programma brengen met onder meer het klassieke Nessa Dorma, sfeerimpressies van Camelot uit de tijd van de ridders van de ronde tafel, van de kleurrijke impressies van de Dolomieten en haar bewoners, maar ook tangomuziek en populaire meezingers.
Het orkest verzorgt jaarlijks tal van optredens in verpleeg- en verzorgingshuizen en ook voor ouderenbonden in de regio. Ook bij culturele evenementen ontbreekt het HDK niet, zoals bij concerten op Koningsdag, de Veteranendag en bij schoolvoorstellingen in het theater.
De concerten vinden plaats op vrijdagavond 4 november om 20.00 uur en zaterdagmiddag 5 november om 14.30 uur. De toegang is gratis. Kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden via administratie@muziekschoolkrimpen.nl.