• Organisatoren Elbert de Groot (links) en Dirk Roeleveld.
• Organisatoren Elbert de Groot (links) en Dirk Roeleveld. Foto: Jan van den Berg

Veel animo voor reünie De Goudse Waarden

Algemeen

GOUDA/KRIMPENERWAARD • Het wordt een grote happening aan de Heemskerkstraat in Gouda op zaterdag 5 november. Meer dan duizend oud-leerlingen van De Goudse Waarden en Het Christelijk Lyceum-Havo komen dan naar de groots opgezette reünie. Voorbereidingen hiervoor zijn al ruim twee jaar geleden begonnen. Dirk Roeleveld en Elbert de Groot zijn er vanaf dag één bij betrokken en zijn vastberaden er een memorabele dag van te maken.

Dirk somt op: “We hebben een flinke ruimte met catering en foodtrucks op het plein. De hele dag door zijn er optredens, we laten fotocollages zien van de verschillende jaargangen, oud-docenten geven nog een keer les, we geven rondleidingen, er is van alles. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat oud-leerlingen elkaar weer ontmoeten. We zorgen er daarom voor dat oud-klasgenoten elkaar makkelijk kunnen vinden, want daar gaat het natuurlijk om: herinneringen ophalen.” 

Dat de reünie leeft onder oud-leerlingen merken de heren dagelijks. Elbert: “Onze Facebook-pagina heeft al bijna drieduizend leden. Veel oud-leerlingen plaatsen er zelfs foto’s op uit hun schooltijd, echt bijzonder om te zien. Aanmeldingen voor de reünie komen niet alleen uit eigen land, maar ook uit andere Europese landen en zelfs uit Amerika, Canada en Libanon. En we zien dat we uit alle jaargangen oud-leerlingen krijgen. Zelfs die hier in 1953 op school hebben gezeten, de allereerste lichting. Die gaan we natuurlijk extra in het zonnetje zetten.”

Dirk vult aan dat er ook uit de Krimpenerwaard en Woerden veel animo is voor de reünie. “Deze school was lange tijd de enige christelijke vwo-locatie in de regio, dus we vervulden echt een regionale functie.”

De aanleiding voor de reünie is tweeledig. Enerzijds viert de school haar zeventigste verjaardag, anderzijds kunnen oud-leerlingen nu het vernieuwde gebouw komen bewonderen. “Maar het werd ook gewoon wel weer eens tijd voor een reünie”, lacht Dirk. Beide heren kijken zelf ook uit naar het weerzien met oud-collega’s en leerlingen. Elbert: “Er zijn zelfs tientallen huidige leerlingen aanwezig, die graag wilden komen helpen. Als gastheer, in de catering, met tickets scannen.”

Sommige oud-leerlingen spelen ook een actieve rol op de reünie. Dirk: “Voormalig muziekleraar Robert Vuijk verzorgt het dagprogramma. Al behoorlijk wat oud-leerlingen hebben zich aangemeld voor een optreden. Net als met onze beroemde muziekavonden. Ja, het wordt echt fantastisch.” Aanmelden voor de reünie kan nog op www.reuniehetlyceum-dgw.nl.

Remco van Gastel