donderdag 22 september

Samenkomst Vrouwenbijbelstudiekring
9:15-11:15 Krimpen a/d Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1. Op deze samenkomst van de Vrouwenbijbelstudiekring wordt er gekeken naar de dvd over 'Geloof en wetenschap in het licht van de Bijbel' van bioloog Ben Hobrink, waarin hij laat zien dat de 'Bijbel een handboek is voor gezond leven' en kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren vooruit is. Vanaf 9.00 uur is er koffie.

Gratis meedoen aan Muziek Actief
9:30 Krimpen a/d IJssel, verpleeghuis Tiendhove, Patrijzenstraat 57. Muziek Actief is een ontspannende en muzikale activiteit waarmee deelnemers het geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans trainen op het ritme van muziek. In deze cursus gaan ze aan de slag met de Ronnie Gardiner Methode. Dit is een oefenmethode waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om bewegingen te maken. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten van een uur. Aanmelden: (0180) 442100/tiendhove@leliezorggroep.nl.

Proefles Pop4kids
15:50 Krimpen a/d IJssel, Muziekschool Krimpen, Nachtegaalstraat 8. Tijdens de gratis proefles Pop4Kids bij Muziekschool Krimpen maken kinderen (8 t/m 12 jaar) kennis met elektrische gitaar, basgitaar, drums, keyboards en zang. En uiteraard gaan ze er zelf ook op spelen. De les wordt gegeven door docente Sanne Monster, multi-instrumentalist en zangdocente bij de muziekschool. Krijgen de kinderen de smaak van het muziek maken te pakken, dan is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de hele cursus van vijftien lessen, waarin ze zich voorbereiden op hun eerste echte optreden. Aanmelden: administratie@muziekschoolkrimpen.nl of op de website www.muziekschoolkrimpen.nl.

Filmavond: Publieke Werken
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Concordia Filmavond, met dit keer de film ‘Publieke Werken’. Amsterdam 1888. De plannen voor het Victoria Hotel zijn zo goed als rond, maar het huisje van de vioolbouwer Walter Vedder is het obstakel. De andere verhaallijn in dit historische drama gaat over Vedders neef Anijs Kosten die als ‘dokter’ werkt voor de straatarme Drentse turfstekers. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 23 september

Klaverjassen
19:30 Schoonhoven, verenigingsgebouw 'De Zilverstad', Nieuwe Singel 39. Speelavond klaverjasclub 'Op Goed Geluk'. Laatste uitslag: 1. Piet Verdel, 5562 punten; 2. Bas Langeveld, 5206 punten; 3. Ria Kapoen, 5094 punten. Poedelprijs: Willy den Hartog, 3683 punten.

zaterdag 24 september

Vogelmarkt
9:00-12:00 Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57. Er is een vogelhandelaar aanwezig voor de aan-/en verkoop van vogels. Daarnaast zijn er, naast het normale voer, ook pinkeys, buffalo’s en bloedluisbestrijdingsmiddelen op voorraad.

Rommelmarkt
9:30-15:15 Krimpen a/d IJssel, Tuinstraat. Stichting Activiteiten oud- Krimpen houdt weer een rommelmarkt aan de Tuinstraat. Met ca. 100 plekken is er voor iedereen wat te vinden, denk hierbij aan huisraad, gereedschap, kleding, speelgoed etc.

Drie-doelendag
10:00-15:00 Krimpen a/d IJssel, Immanuelkerk, Estafette 1. De opbrengst van deze dag is bestemd voor drie projecten in Congo, Madagaskar en Guatemala. Er is een verkoping van puzzels, bloemen en taarten. Ook zijn er verschillende activiteiten, een oltimertocht, een veiling en eten en drinken. Wie te verkopen boeken/cd’s/dvd’s heeft, kan deze inleveren op vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur. Info: driedoelendag@gkv-krimpen.nl.

Vogelmarkt
10:00-14:00 Krimpen a/d IJssel, Vicenza 5. Vogelmarkt bij vogelvereniging de Vogelvrienden. Er zijn verschillende leden die hun vogels verkopen. Ook is er een stand met vogelspullen. Aanmelden voor de verkoop van vogels kan via info@devogelvrienden.nl.

Quint speelt ‘Jaap en de Bonenstaak’
15:00 en 19:30 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Jongerentheater Quint speelt de voorstelling 'Jaap en de Bonenstaak'. Een spannend en humoristische sprookje hoe hebzucht ons leefklimaat kapot maakt en uiteindelijk ons leven in gevaar brengt. Kaartjes zijn te koop via www.jongerentheaterquint.nl.

Psalmzangavond
19:00 Ouderkerk a/d IJssel, Hersteld Hervormde kerk, Abelenlaan 41. Met medewerking van: Urker Mannenkoor 'Hallelujah, Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel e.o., Bovenstemgroep Hardinxveld-Giessendam en Bovenstemgroep Bommelerwaard. De algehele leiding is in handen van Ds. W.M. v/d Linden. Het orgel wordt bespeeld door Arie van der Vlist. Toegang is gratis.

zondag 25 september

Sunday Hour dienst
10:00 Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4. De SH-commissie van de Protestantse Gemeente in Lekkerkerk houdt een Sunday Hour dienst met het thema: 'Goed Nieuws!'. Er is een korte overdenking door ds. Rob Maas en de band 'Prijs Hem' verzorgt de muziek.

Havenstad Operette in Cultuurhuis
15:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Het brede repertoire van de Havenstad Operette bestaat uit operette, musical, evergreens, belcanto, koorstukken uit bekende opera’s en zelfs melodieuze popmuziek wordt niet geschuwd. Ook deinzen ze niet terug voor heel veel talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans en aan begin en eind van elk optreden het zelfgemaakte openings- en slotnummer in het Nederlands. Kaarten kosten 5 euro en en zijn te bestellen op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of te koop bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Taizéviering
17:00 Haastrecht, Hervormde Kerk. Deze gebedsdienst wordt georganiseerd door het HAPIS en staat in het teken van de PAX Vredesweek. De sfeer van de viering is meditatief en verstild. Gezongen worden de kenmerkende korte liederen van Taizé, die worden afgewisseld met een schriftlezing, gebeden en stilte. Vooraf (inloop 16.30 uur) is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en vanaf ca. 16.45 uur bereiden de aanwezigen zich in stilte voor op de viering. Tussen 16.00 en 16.30 uur worden de liederen die gezongen worden voorbereid.

maandag 26 september

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Yvonne Boerboom, 5491 punten; 2. Addy Duhen, 5174 punten; 3. José van Schoonhoven, 5035 punten. De kaarters komen iedere maandagavond bijeen in zalencentrum De Waard te Bergambacht.

Open avond Topaz
20:00 Krimpen a/d Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90. Popkoor Topaz houdt een open avond voor nieuwe leden. Zangervaring of het kunnen lezen van noten is meegenomen, maar niet noodzakelijk.

dinsdag 27 september

Bijeenkomst PCOB
14:30 Schoohoven, De Ark. De PCOB houdt weer haar eerste bijeenkomst van het seizoen. Johan Stam verzorgt een presentatie over de Hernhutters, een protestantse gemeente in Zeist die ook wel de Evangelische Broedergemeente wordt genoemd. Ook niet-leden zijn welkom.

woensdag 28 september

Bingo Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 29 september

Verkiezing nieuwe polderdichter
20:00 Haastrecht, Grandcafé Concordia. De gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel kiezen hun nieuwe polderdichter. Toegang is gratis. De verkiezing wordt georganiseerd door de Krimpener Kunstwaard.

vrijdag 30 september

Open dag ‘De Buurtschuur’
14:00-17:00 Lekkerkerk, Tiendweg West 12. Woonvoorziening en activeringscentrum ‘De Buurtschuur’ aan de Tiendweg West 12 in Lekkerkerk houdt een open dag. 14:00-15:00 uur: kennismaking met de wijkagent; 15:00 uur: opening door Kelly Cramer, nieuwe zorgmanager; 15:00-17:00 uur: open inloop met koffie en verse thee.

zondag 2 oktober

Concert
14:00 Haastrecht, 't Raedthuys. De Haastrechtse Kring opent het nieuwe muziekseizoen met een concert van het Spaanse duo Rocio Bolanos del Pozo (dwarsfluit) en Alejandro Garcia Dominguez (cello) met werken van o.a. J.S. Bach en Astor Piazolla. Toegangsprijs is 15 euro voor donateurs, niet-donateurs 20 euro. Plaatsbewijzen alleen via www.haastrechtsekring.nl. Geen toegangsbewijzen aan de kassa.