Eén grote gemene deler: allemaal uit de beker

REGIO • Erg succesvol waren de clubs uit de West-Krimpenerwaard niet met hun bekeravonturen. Vijf van de zes ploegen vlogen uit het toernooi. Spirit speelt vanavond (dinsdag).

DCV deed het een uur lang prima tegen Antibarbari en stond dankzij goals van Rcardo Lelieveld en Carlo de Reuver keurig met 1-2 voor. Twee persoonlijke fouten deden het bekerduel vervolgens finaal kantelen. Antibarbari kwam op 3-2 en tikte kort voor tijd ook nog een vierde treffer tegen de touwen. Het betekende de ‘cup-exit’ voor DCV.

Dilettant-CKC haalde om vervelende redenen het einde niet. Halverwege de tweede helft liep een speler van de gasten een beenbreuk op en werd het duel beëindigd. De stand was op dat moment 1-2 voor de ploeg uit Kralingseveer. Namens Dilettant scoorde Jimmy Konings de enige treffer. “Wat ons betreft wordt de 1-2 tussenstand ook de eindstand”, sprak trainer Bert Potuyt namens het voor de bekercompetitie al uitgeschakelde Dilettant. “Maar of dat ook gaat gebeuren is de vraag.”

Ook voor Lekkerkerk zit het bekeravontuur er op. Thuis tegen FC IJsselmonde leed de ploeg van trainer Dennis Schoonewil een 0-2 nederlaag. Lekkerkerk miste door vakantie en ziekte liefst negen spelers en moest een beroep doen op voetballers uit het tweede elftal. Over hun optreden was de coach tevreden.

Voor Gouderak vormde de rode kaart van Bastiaan Zoodsma het breekpunt in het bekerduel met Linschoten. Tot dan toe speelden de roodwitten heel verdienstelijk en stond het 1-1 (Gouderakse goal van Jesse Metselaar). Na de ‘rode break’ was het gedaan met de thuisclub en konden de gasten uitlopen naar 1-3. Gouderak is daardoor uitgebekerd.

Het al voor de tweede ronde van de KNVB-beker uitgeschakelde FC Perkouw zette een prima competitie-generale neer biij Zinkwegse Boys. De ploeg uit Berkenwoude won met 1-2 dankzij treffers vóór rust van Kevin Gutink. Dat eerste bedrijf leverde overigens ook zorgen op omdat Mark van der Laan en Gerben de Jong geblesseerd uitvielen. Trainer Marc van der Zee hoopt dat ze komende zaterdag weer inzetbaar zijn.