Loopgroep MILA weer van start

schoonhoven • Atletiekvereniging Avantri is het nieuwe winterseizoen weer gestart met de jeugdgroep MILA, wat staat voor MIddenLangeAfstand. Doel is om de jeugd kennis te laten maken met hardlopen over de kortere afstanden, zowel op de baan als op de weg. Zij kunnen dan goed getraind deelnemen aan diverse lopen, waaronder de bekende Oliebollenloop van Avantri aan het eind van het jaar. Voor wie interesse heeft om deze training te volgen: de eerste drie lessen zijn gratis. Info: 06-16619364.


Wandeling vanuit Loetbos

lekkerkerk • Atletiekvereniging Start organiseert op zondag 25 september na twee jaar ‘corona-onderbreking’ haar 15 kilometer en 21,5 kilometer wandeling door de Krimpenerwaard. Vanaf 7.30 uur is de inschrijving voor beide afstanden bij de hooiberg in het Loetbos. Het daar gevestigde kanoverhuurbedrijf biedt een bakje koffie of thee aan. De start is voor beide afstanden om 8.30 uur. De wandelingen gaan over verharde en onverharde paden, over weilanden en over de grond van boerenbedrijven. Na de finish bij de hooiberg is er nog gelegenheid om wat te drinken en na te praten.


Beker: Haastrecht te sterk voor Woerden; Schoonhoven komt puntje tekort

regio • Haastrecht versloeg Woerden met 4-2. Danny de Bruin schoot al snel raak uit een strafschop, waarna Woerden, dat net als Haastrecht als kampioen promoveerde naar de derde klasse, langszij kwam. De betere thuisclub bracht de marge op twee na een eigen Woerdens doelpunt en een goal van Stephan Bakker. "De gasten kwamen nog een keer dichterbij, maar Bakker besliste de wedstrijd met een fraaie goal", aldus Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter. "Ik ben tevreden over het vertoonde spel."

Bergambacht speelde met 1-1 gelijk tegen het sterke Aarlanderveen, dat vlak voor rust met tien man kwam te staan. "We kwamen met 1-0 achter, maar via onze snelle aanvallers konden we goed tegenpartij bieden", vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot. "Twan Schmidt werd verschillende keren als doorgebroken speler onderuit gehaald. Dit kostte een van de Aarlanderveners een rode kaart. Max Bakker kopte ons vlak voor tijd verdiend langszij. Mijn elftal gaat met de week beter spelen."

Een sterker Stolwijk speelde in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Overschie, dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Lange tijd waren we heer en meester", zegt Stolwijk-trainer Marco Lange, "alleen vergeten we ons – net als in de vorige twee bekerwedstrijden - te belonen. Joran van Stam schoot de gelijkmaker van verre afstand als een streep in de kruising."

Schoonhoven won in en tegen Alphen met 0-2, maar ziet Zwarte Pijl, waarvan Schoonhoven eerder verloor, doorbekeren. Marouane Elkasimi opende voor rust de score voor de Schoonhovenaren. Een goal van Jongens onder 19-speler Amine Allaoui bracht de marge op twee.