'Foto's/video's boerenprotest gezocht'

regio • Streekarchief Midden-Holland zoekt foto’s en andere (digitale) materialen van de boerenprotesten van de afgelopen maanden tegen het stikstofbeleid.

“Het streekarchief wil graag informatie verzamelen, zodat historici over 50 of 100 jaar ook nog kunnen onderzoeken wat deze crisis inhield en teweeg bracht in de samenleving”, licht Tijmen Pranger namens het archief toe. “Daarom roepen wij inwoners, bedrijven en organisaties uit onze regio op om foto’s, filmpjes en documenten in te sturen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de omgekeerde vlaggen langs de weg, een inkijkje in de werkzaamheden bij een boerenbedrijf of een vlog van het boerenprotest op het Malieveld. Een selectie van de materialen zal worden opgenomen in de collectie van het streekarchief.”

Het werkgebied van Streekarchief Midden-Holland beslaat de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Waddinxveen en Zuidplas. Voor meer informatie en het insturen van (digitaal) materiaal: t.pranger@samh.nl. Pranger: “Vermeld bij het materiaal de naam en contactgegevens, zodat we contact op kunnen nemen over bijvoorbeeld auteursrechten of privacy-eisen.”