Expositie rond thema 'Vrijheid?!'

schoonhoven • Dans- en percussiegroep Challenge heeft een kleine interactieve expositie gemaakt rond het thema ‘Vrijheid?!’. Te zien op zaterdag 24 september tussen 11.00 en 16.00 uur in basisschool De Rank aan de Pasteurweg 93 in Schoonhoven.

In deze expositie krijgen verschillende vormen van vrijheid aandacht. De persoonlijke verhalen van een aantal bewoners van de Krimpenerwaard zijn daarvoor verwerkt in videoclips. Met dans, beeld en geluid kunnen deze verhalen worden 'ervaren'. 

"Het is heerlijk dat we in Nederland vrijheid van godsdienst, vrijheid van geaardheid en vrijheid van spreken hebben en dat we al 77 jaar vrijheid en vrede mogen ervaren. Zeker in deze tijd van grote onrust in de wereld en de oorlog in Oekraïne zo dichtbij", geven Nienke en Netty Mak van Challenge dans- en percussie aan. "We hopen dat bezoekers zich meer bewust worden dat vrijheid in al zijn verschillende vormen niet vanzelfsprekend is, dat we samen voor vrijheid moeten blijven staan en het gesprek hierover levend moeten blijven houden. Wie hier achter staat is vrij om aan het eind van de expositie zijn of haar (hand-)tekening te zetten op een vrijheidsbeeld gemaakt door beeldend kunstenaar Cor Fafiani: een handafdruk voor vrijheid."
Alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze expositie zijn inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Daaronder zijn dansers, kunstenaars en eigenaren die hun (film-)locaties beschikbaar hebben gesteld.

De toegang tot de expositie is gratis. Leeftijd: vanaf tien jaar.