Vertrouwd en veilig op weg met de scootmobiel

krimpen a/d ijssel • Veilig Verkeer Nederland afdeling Krimpen a/d IJssel houdt op maandag 3 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een scootmobielcursus in de kantine van MHCK aan de Driekamp 7.

"Scootmobiel rijden kan lastig zijn: wenden, keren en achteruitrijden", geeft Willem Kalkman namens VVN Krimpen aan. "Bovendien zijn scootmobielrijders vaak beperkt in hun fysieke mogelijkheden, waardoor bijvoorbeeld het hoofd omdraaien lastig is. Daarbij komt nog dat verkeersregels voor scootmobielrijders ingewikkeld en lastig kunnen zijn, ook omdat ze nogal eens veranderen. Al met al is een opfriscursus daarom handig. Veilig Verkeer Nederland ontwikkelde daarom een cursus, waarin scootmobielgebruikers op een leerzame en aangename manier kennis en kunde eigen kunnen maken, om zo veiliger en zelfverzekerder de weg op te gaan."
Op 3 oktober is er een theorieles over verkeersregels en een praktijkgedeelte op een uitgezet parcours. Daarbij wordt stil gestaan bij een aantal moeilijke verkeerspunten. Ook wordt er geoefend in het rijden in een supermarkt en in het gezondheidscentrum. Een begeleider let daarbij op rijtechniek, reactiesnelheid en waarnemingsvermogen van deelnemers. Er is plaats voor tien cursisten (deelname gratis). Aanmelden (tot 1 oktober): krimpenaandenijssel@vvnregio.nl.