• Kees Huizer: volop actief met Tuin Specials.
• Kees Huizer: volop actief met Tuin Specials. Foto: Jan Timmer

Duurzame tuin? Tuin Specials!

lekkerkerk • "Er zijn verschillende redenen waarom mensen niet alleen hun huis, maar ook hun tuin een duurzaam karakter willen geven", weet Kees Huizer, eigenaar van Tuin Specials, techneut én tuinliefhebber.

"Een duurzame tuin met toepassing van de producten van Tuin Specials is niet alleen comfortabel, maar heeft ook een gunstig effect op je energierekening. Daarnaast ben ik persoonlijk van mening dat we zuinig moeten zijn op onze leefomgeving en allemaal een steentje kunnen bijdragen aan een leefbare aarde voor de generaties ná ons. 'Goed rentmeesterschap' heet dat. Een belangrijke verantwoordelijkheid."

Het waren die drie factoren én zijn liefde voor techniek die Kees Huizer deden besluiten om Tuin Specials op te richten. Bij het in Lekkerkerk gevestigde bedrijf kunnen particulieren en professionals - zoals tuinarchitecten, tuinstilisten en hoveniers- terecht voor een reeks aan slimme én degelijke producten en op maat gesneden advisering. Zo levert Tuin Specials zonnepanelen met accu die het mogelijk maken om de energievoorziening ten behoeve van je tuin volledig selfsupporting in te richten. Daarbij kan gedacht worden aan verlichting op zonne-energie, maar ook aan een tuinberegeningssysteem. En wat te denken van een regenwateropvangsysteem, waarmee je onder je terras of woning een stevige buffer opbouwt. Het opgespaarde water kun je met toepassing van een pompsysteem op basis van zonne-energie benutten voor onder meer het besproeien van je tuin, het wassen van je auto, het reinigen van je tuintegels en zelfs het doorspoelen van je toilet. Klimaatverandering zorgt ervoor dat onze drinkwatervoorzieningen steeds meer onder druk komen te staan. Regenwater opvangen en gebruiken is dus de toekomst, bespaar 50% kostbaar drinkwater.

Daarnaast is Tuin Specials het adres voor vlonderplanken (van onverwoestbaar, onderhoudsarm en kleurecht kunststof), houten tuinsets en outdoor wellness-producten zoals hottubs en buitendouches. "Je ziet het: voor iedereen die optimaal wil genieten van zijn of haar tuin hebben we een duurzame oplossing in huis", zegt Kees Huizer. "Kom gerust langs in onze showroom om je vrijblijvend te laten informeren en adviseren. Een afspraak daarvoor is snel gemaakt via info@tuinspecials.nl. Uiteraard is ook een bezoekje aan onze website www.tuinspecials.nl aan te bevelen. Daar lees je alles over onze bedrijfsfilosofie en, ons aanbod aan duurzame producten."