• Ton van Alten geflankeerd door zijn zonen Marco (links) en Dennis.
• Ton van Alten geflankeerd door zijn zonen Marco (links) en Dennis. Foto: PR

Ton van Alten: jubileumjaar vol acties

Algemeen

SCHOONHOVEN • Electroworld Ton van Alten viert zijn veertigjarig jubileum op een manier zoals je mag verwachten: met de klanten.

De verjaardag van de Schoonhovense specialist in wit- en bruingoed wordt gevierd met tal van leuke en bovenal aantrekkelijke acties én extra lange garantie op apparaten, oplopend van drie tot en met zeven jaar.

“Als je het doet, moet je het goed doen”, stellen Dennis en Marco van Alten, de eigenaren van Electroworld Ton van Alten. “Houdt daarom de komende weken en maanden goed Het Kontakt in de gaten, want daarin zie je de mooiste aanbiedingen voorbijkomen.”

Formule
Bedrijfsoprichter Ton van Alten had al zeer ruime ervaring in de branche toen hij in 1982 aan de Lopikerstraat 43 in hartje Schoonhoven zijn eigen winkel begon. Al snel bleek dat de formule die Ton van Alten had bedacht aansloeg bij de consument. “Met alleen goede producten kom je er niet, zo redeneerde pa”, vertelt Dennis van Alten. “Een hartelijke ontvangst, persoonlijke aandacht en maatwerk advisering zijn minstens zo belangrijk. Die door onze vader ingezette lijn is er nog steeds. Ons team en wij zijn simpelweg servicebewust en onderscheiden ons daarmee van veel andere aanbieders in deze markt. Daarnaast hebben we met z’n allen veel plezier in ons werk en hebben we ons mee ontwikkeld op innovatief vlak.”

Marco van Alten kwam al vrij vroeg na de start van Ton van Alten in het bedrijf te werken. Zijn broer Dennis volgde in 1988. Samen voeren ze al jaren de regie over de winkel. Vader Ton (86) is daar overigens ook nog regelmatig te vinden. “We maken nog altijd graag gebruik van zijn adviezen”, zegt Dennis van Alten. “En het is sowieso fijn dat hij ondanks zijn hoge leeftijd geïnteresseerd is in wat we doen.”

Gericht advies
De klanten van Electroworld Ton van Alten zijn afkomstig uit de hele Krimpenerwaard, Lopikerwaard en Alblasserwaard. Dat is geen toeval. Bij Ton van Alten kunnen ze in alle rust hun keuze maken voor een bepaald type apparaat en zich uitgebreid laten voorlichten over het product. “Omdat we de meeste van onze klanten goed kennen, kunnen we gericht adviseren”, legt Dennis van Alten uit. We willen namelijk niets liever dan tevredenheid. Immers: een tevreden klant keert later bij je terug voor een vervolgaankoop.”

Een ander sterk punt van Electroworld Ton van Alten is de aanwezigheid van een een geweldig verkoopteam en een eigen technische dienst, die apparatuur plaatst, ophangt en installeert. Daarnaast is men in geval van storingen snel ter plekke om het probleem op te lossen. “Probeer dat als klant maar eens voor elkaar te krijgen bij de grote jongens in onze branche,” glimlacht Marco van Alten. “Daar gaat men vooral voor de verkoop en is de klant vaak een nummer. Bij ons gaat het heel anders toe. Dat is dan ook één van de redenen waarom onze winkel ook na veertig jaar nog uitstekend in de markt ligt. En uiteraard gaan we dat vieren met onze klanten, want zij zijn het die er voor zorgen dat wij in blakende gezondheid jubileren. Acties dus! We gaan de komende maanden ouderwets knallen.”

Jan Timmer