• Yael van Heemst.
• Yael van Heemst. Foto: aangeleverd

Weer EK-zilver voor Yael van Heemst

Sport

KRIMPEN A/D IJSSEL • Net als vorig jaar behaalde judoka Yael van Heemst een zilveren plak tijdens de Europese Kampioenschappen voor junioren.

Aan het evenement, dat dit jaar plaatsvond in Praag, deden junioren mee uit 39 landen van ons continent. Vanwege haar ranking had Van Heemst in de eerste ronde een vrijloting.

In de kwartfinale mocht ze het opnemen tegen de Duitse Niemeyer en die wist ze tweemaal te werpen, waarmee de winst binnengehaald was.

In de halve finale stond ze tegenover de Portugese Paiva en ook in dit eenzijdige duel scoorde Yael al vlot twee wazari’s en dus ippon. Daarmee was de finale bereikt en hoewel op voorhand de titelkansen groot leken voor de Krimpense, omdat zij nog ongeslagen was tegen haar Oekraïense opponent Lytvynenko, lukte het laatstgenoemde om Yael af te laten tikken op een verwurging.

Geen titel voor Yael dus, maar zij kan desalniettemin terugkijken op een zeer succesvolle periode als jeugdjudoka. Zo won zij maar liefst acht medailles op de internationale titeltoernooien EK, WK en het Europees Jeugd Olympisch Festival.

Haar volgende internationale toernooi zal zijn bij de senioren, te weten de Grand Slam in Abu Dhabi in oktober.