• Het Christelijk Krimpens Mannenkoor brengt psalmen, gezangen en andere (geestelijke) liederen.
• Het Christelijk Krimpens Mannenkoor brengt psalmen, gezangen en andere (geestelijke) liederen. Foto: aangeleverd

Christelijk Krimpens Mannenkoor zoekt nieuwe aanwas

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL •  Net als veel andere verenigingen en koren ziet ook het Christelijk Krimpens Mannenkoor het ledenaantal drastisch slinken. ”Hadden we tot een paar jaar terug nog een stuk of 100 leden, nu zijn er daar nog maar 55 van over”, geeft bestuurslid Willem Kalkman aan. “Nieuwe aanwas is dus meer dan welkom.”

Het koor heeft na de gebruikelijke vakantiestop, begin deze maand de repetities weer hervat. “De groep wordt steeds kleiner”, aldus Kalkman. “Deels is dat te wijten aan ouderdom onder onze leden, anderzijds heeft de verplichte corona-onderbreking ons ook geen goed gedaan. Veel leden zegden in deze nare periode op, omdat er toch geen repetities of concerten waren. Dat is jammer, zeker ook omdat jongeren nu niet echt warm lopen om zich aan te sluiten bij een koor als het onze.”

Het mannenkoor kent zijn oorsprong is 1985. Het heeft als doel ‘het zingen tot de eer van God’, met een repertoire van psalmbewerkingen, gezangen en andere (geestelijke) liederen. Regelmatig worden er concerten gegeven en wordt er meegewerkt aan radio- en televisie opnamen. Het koor heeft inmiddels verschillende cd’s afgeleverd.

Het gezelschap staat al vanaf 1994 onder leiding van de bekende dirigent Hans van Blijderveen. Arie van der Vlist is al jaren de vaste organist van het koor. Kalkman: “We repeteren wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Rehobothkerk hier in Krimpen. Nieuwe koorleden zijn zeer zeker welkom om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Uitgebreide zangervaring is niet vereist. Ze krijgen als ze dat willen een zangmap uitgereikt om zo gelijk een keer mee te kunnen doen.”

Het koor heeft voor dit najaar de volgende concerten op het programma staan: zaterdag 12 november (20.00 uur) in de Sionskerk in Krimpen aan den IJssel: najaarsconcert; donderdag 17 november (20.00 uur) in de N.H. kerk in Groot-Ammers: concert t.b.v. MAF; zaterdag 3 december in de Grote Kerk in Dordrecht: adventsconcert; zaterdag 10 december (19.30 uur) in de Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel: advents/kerstconcert; donderdag 22 december (20.00 uur) in de N.H. kerk in Groot-Ammers: kerstconcert.

Meer informatie staat op: www.christelijkkrimpensmannenkoor.nl.