Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Winterfair ter afronding project Grote Kruising

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Om de afronding van de reconstructie van de grote kruising te markeren wil de gemeente Krimpen aan den IJssel in december een winterfair houden. De markt is onderdeel van meerdere activiteiten in de feestmaand op het Raadhuisplein, die nog verder vorm moeten krijgen. 

Het college toont zich trots over het verloop van de grondige aanpak van de grote kruising en grijpt dit aan om een feestje te vieren met ‘het hele dorp’. “Trots zijn we vooral omdat de werkzaamheden eerder klaar zijn en ruim binnen het budget konden worden uitgevoerd. Bovendien ziet het eindresultaat er fraai uit. Omdat we ons realiseren dat de uitvoering van de werkzaamheden niet alleen voor omwonenden, maar voor alle inwoners en ondernemers veel impact heeft gehad, willen we onze gemeente in december - een maand die toch al in het teken van ‘vieren’ staat - als afronding van het project een ééndaags evenement aanbieden: een winterfair. “

Over de exacte invulling wordt nog overlegd, maar het Krimpense college geeft wel aan dat er een reuzenrad, ijsbaantje en draaimolen zullen staan.

De fair kan wellicht opmaat vormen tot een jaarlijkse ‘feestmaand’: ‘December in (het Hart van) Krimpen’, aldus burgemeester en wethouders aan. “Eigenlijk willen we elk jaar in december een ‘feestje’ met het hele dorp vieren, net zoals we in september doen met onder andere de opening van het cultureel seizoen, het Krimpen Music Festival, Open Monumentendag en het Najaarsfeest op kinderboerderij ‘Klein Boveneind’.” 

Het college zegt aan daarover met onder andere winkelcentrum Crimpenhof in gesprek te zijn. “Daarbij wordt ook gekeken om ook dit jaar al meerdere nieuwe activiteiten te houden op het Raadhuisplein. “Sowieso staan ook dit jaar de kerstboom en de oliebollenkraam weer op het plein.”

Voorafgaand aan de winterfair worden op donderdagmiddag 8 december alle bij project de Grote Kruising betrokken partijen uitgenodigd. “En net als bij eerdere grote projecten laten wij een glossy magazine maken waarin we met foto’s en interviews terugkijken op het project.  Alle bij het project betrokken partijen ontvangen een exemplaar. Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen tijdens de fair een exemplaar ophalen bij één van de kraampjes. Daarna kunnen inwoners het magazine gratis op het raadhuis afhalen.”

Het college zegt voor entertainment, inrichting en aankleding van het terrein tijdens de winterfair een bedrag van 35.000 euro nodig te hebben. “De entree voor attracties is namelijk gratis. Voor het laten organiseren van activiteiten op andere momenten in december hebben wij een beperkt bedrag beschikbaar. Ook de Crimpenhof heeft een beperkt budget beschikbaar. Wij zouden het prettig vinden als wij daar dit jaar ook over een iets ruimer budget voor zouden kunnen beschikken. Daarom vragen we de raad om in totaal een incidenteel bedrag van 40.000,- euro beschikbaar te stellen. Inmiddels is gebleken dat we een deel van het voor het project De Grote Kruising beschikbaar gestelde krediet zullen ‘overhouden’. We verwachten hier het genoemde bedrag van te kunnen dekken.”