• Donderdag was daar dan de officiële overdracht van de fiets.
• Donderdag was daar dan de officiële overdracht van de fiets. Foto: aangeleverd

Rolstoel-duofiets aanwinst voor Crimpenersteyn

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Zorgcentrum Crimpenersteyn beschikt over een elektrische roltoel-duofiets. De aankoop er van is gerealiseerd door Stichting Vrienden van Crimpenersteyn. Donderdag was de officiële overdracht.

“Heel veel bewoners zullen er plezier aan beleven”, weet bestuurslid Anneke Poetma-Huijgen van de Vrienden van Crimpenersteyn. “Er is inmiddels al een proefritje mee gereden en de dame in rolstoel die de primeur had, voelde zich echt een ‘bezienswaardigheid’. ‘Mensen zwaaiden naar ons en ik voelde de wind door mijn haren’, zei ze bij terugkomst. Hoe leuk is dat, zo’n blije reactie.”

Afgelopen najaar ontstond het plan voor aanschaf, memoreert Anneke. “Er was behoefte vanuit het verzorgingshuis aan een elektrische rolstoel-duofiets, zodat mensen die in een rolstoel zitten, de mogelijkheid krijgen om een stukje verder te komen als een rondje om het verzorgingshuis, en bijvoorbeeld lekker de natuur in kunnen. Dus gingen we aan de slag met het werven van sponsoren om het bedrag voor aankoop bij elkaar te krijgen. Dat is uiteindelijk dus gelukt.”

Er moest vanuit het verzorgingshuis veel geregeld worden, het beheer, instructie en stalling. Dit alles is voor elkaar en de fiets komt in het atrium van Crimpenersteyn te staan. Roerade fietsen in Rotterdam heeft getekend voor het jaarlijkse onderhoud.

“Toen hadden we ook nog een flyer nodig”, vult Anneke aan. “Er moeten immers vrijwilligers komen die willen gaan fietsen met de cliënten. De kleindochter van één van de vrijwilligers van Crimpenersteyn volgt een opleiding aan het Grafisch Lyceum en die wilde wel een ontwerp voor ons maken. Het is hartstikke mooi geworden en daar zijn we erg blij mee. Dus Fleur, bedankt! Onze dank gaat uiteraard uit naar iedereen die dit project mogelijk heeft gemaakt, waaronder de sponsoren: Diaconie IJsseldijkkerk, Rotary Krimpenerwaard-West, Tafelronde 165 en Senioren Platform. Ook hebben we meegedaan aan de ‘Alle beetjes helpen-actie’ van de Albert Heijn-supermarkt in winkelcentrum Crimpenhof om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen voor een mooi bedrag.”

Wie het leuk lijkt om als vrijwilliger af en toe een ritje te maken met één van de cliënten van het zorgcentrum, kan zich op dinsdag en donderdag aanmelden bij vrijwilligerscoördinator Marjan Pols-de Pee van Crimpenersteyn, voor kennismaking en instructie. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-82594450. Mailen kan naar marjan.depee@zellingen.nl. “Ook wij als stichting zijn nog op zoek naar extra bestuursleden”, vult Anneke aan. “Gegadigden kunnen zich melden bij Corneel Krijgsman via 06-31976216.”