Afbeelding

‘Bouw starterswoningen op terrein Gouderak’

Algemeen

GOUDERAK • Pro Krimpenerwaard dringt er bij het college opnieuw op aan om het terrein ten westen van Gouderak te benutten voor de bouw van starterswoningen in plaats van bedrijfshuisvesting.

“Dit terrein is al bouwrijp en aansluitingen voor riolering en nutsvoorzieningen zijn hier eenvoudig te realiseren”, geeft voorman Ad Struijs van de lokale partij aan “De gemeente zou het terrein moeten aankopen en de bestemming van industrie omzetten naar wonen. Hierna kan er op zeer korte termijn een oplossing worden gevonden voor de woningbehoefte van de jongeren in Gouderak. Het terrein is circa één hectare groot waardoor hier eenvoudig veertig woningen op kunnen worden gebouwd. Het terrein is bovendien al voorzien van een ontsluiting op de dijk waardoor er geen aanpassing benodigd is aan de infrastructuur.”

Struijs stelt dat zijn partij de gemeente al vele malen heeft gewezen op de mogelijkheden van deze locatie. “Onder andere begin 2019 is de gemeente hiervan op de hoogte gesteld. De ontwikkeling had begin 2020 gereed kunnen zijn voor het starten met de bouw en de woningen hadden eind 2020 opgeleverd kunnen worden. Hiermee had het college de woningbehoefte vanuit de jongeren in Gouderak al twee jaar geleden volledig kunnen verhelpen. Helaas heeft het college niets met de voorstellen gedaan.”

Struijs wil nu van het college weten of het voorstel überhaupt serieus wordt genomen en zo ja, wanneer er dan wellicht uitvoering aan wordt gegeven.