Historie Krimpen blijft in beeld

krimpen a/d ijssel • Wethouder Wubbo Tempel tekende donderdag samen met Marco Oosterwijk, voorzitter van de Historisch Kring Krimpen, de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het onderhouden van de Beeldbank.

De fotocollecties over de gemeente hebben een grote culturele en maatschappelijke waarde, stelt de wethouder. “Wat fijn dat wij zo’n actieve organisatie als de Historische Kring Krimpen hebben. Door de Beeldbank zorgen zij dat de historie van Krimpen aan den IJssel in foto- en videomateriaal voor iedereen toegankelijk is en blijft.”

HKK-voorzitter Marco Oosterwijk: “Als Historische Kring Krimpen zijn we blij dat we weer vier jaar Krimpense Beeldbank kunnen vormgeven. Het is een groeiende collectie van nu al twintigduizend foto’s met toelichting. Per jaar hebben we vijftienduizend unieke bezoekers en een half miljoen views. Daar doen we het voor.”

De Historische Kring Krimpen onderhoudt en publiceert vanaf 2018 de fotocollectie van de gemeente via de Beeldbank. De collectie bestaat uit foto’s vanaf het jaar 1900 tot en met 2015.

Daarnaast zijn er ook fotocollecties op de Beeldbank te raadplegen van de HistorischeKring Krimpen en die van Krimpense inwoners. De Beeldbank is voor iedereen via www.krimpeninbeeld.nl te raadplegen.

Met de nieuwe overeenkomst geeft de gemeente een vervolg aan de samenwerking door recenter fotomateriaal te delen met de Historische Kring Krimpen.