woensdag 14 september

Start muzieklessen
17:30 Berkenwoude, basisschool 'De Polsstok'. Muziekschool Berkenwoude start weer muzieklessen AMV. Het is een leuke manier om kennis te maken met muziek. De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar (groep 4). Vrijblijvend kunnen twee proeflessen worden gevolgd. De lessen zijn op woensdagmiddag vanaf 17:30 uur in een lokaal van basisschool 'De Polsstok'.

Start nieuw seizoen Vrouwen van Nu
20:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De Vrouwen van Nu in Krimpen aan de Lek starten het nieuwe seizoen met iets vrolijks: een komische voorstelling van Theatergroep Vrij. Ook niet-leden zijn welkom om eens de sfeer te komen proeven.

donderdag 15 september

Digitaal café
10:00-11:00 Lekkerkerk, bibliotheek. Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan regelmatig terecht in een van de bibliotheken in de Krimpenerwaard. Vrijwilligers zitten daar dan klaar om samen met deelnemers te zoeken naar oplossingen, om ze op weg te helpen of om tips te geven. Vandaag is iedereen welkom in de bibliotheek van Lekkerkerk. Aanmelden is niet nodig.

Kledingbeurs
14:00-17:00 Bergambacht, Zuidbroek 121. Beurs met tweedehands dames- en kinderkleding. Opbrengst komt ten goede van Stichting Adullam.

Modeshow
14:30 Ammerstol, H. Zanen Buurthuis. Getoond wordt de nieuwste collectie voor dames en heren. De modeshow wordt gepresenteerd door Gregor Hoffman met assistentie van twee mannequins, die bezoekers graag helpen met het vinden van de juiste maat. Kosten zijn 3 euro p.p. incl. koffie/thee, drankje.

vrijdag 16 september

Tweedehands boeken-verkoop
19:00-21:00 Ouderkerk a/d IJssel, Kerkweg 15. Tweedehands boeken-verkoop in het oude verenigingsgebouw van de Herst. Herv. kerk 'Rafidim'. Ruim assortiment: theologie, romans, kinderboeken enz.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs
19:00-21:00 Ouderkerk a/d IJssel, Hersteld Hervormde kerk, Abelenlaan 41. Tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs. Najaars- en winterkleding van maat 80 t/m de kleine tienermaatjes XS en S. Wie kleding wil inleveren kan een mail sturen naar kleding@hhgouderkerkeo.nl voor inschrijfnummer en informatie. 50% van de opbrengst is voor de verkoper en 50% voor de kerk.

zaterdag 17 september

Stadswandeling
12:00 Haastrecht, aanlegsteiger achter Hoogstraat 80. Met de IJsselaak den Onthaestingh, een gerestaureerde platbodem van Reederij de IJssel, wordt vanuit Haastrecht een vaartocht gemaakt naar Oudewater. Onderweg wordt een lunch geserveerd. Bij aankomst in Oudewater wordt de groep deelnemers gesplitst. Het ene deel gaat te voet naar het Touwmuseum, Reijersteeg 4. Het andere maakt onder leiding van Wout van Kouwen een stadswandeling. De kosten bedragen 30 euro, incl. lunch (exclusief toegang museum). Reserveren kan op www.haastrechtsekring.nl of via 06-22134643.

Orgelconcert rond Vivaldi en Bach
20:00 Schoonhoven, De Hoeksteen. Organist Jaap den Besten speelt tijdens dit concert werken van Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi. Twee tijdgenoten wiens muziek na drie eeuwen nog steeds enorm geliefd is bij veel muziekliefhebbers. De toegang is vrij.

zondag 18 september

Krimpen Zingt-dienst met Andries Knevel
18:30 Krimpen a/d IJssel, De Rank, Albert Schweitzerlaan 8. De bekende theoloog Andries Knevel is de voorganger tijdens de Krimpen Zingt-dienst op zondag 18 september. Thema is 'God is groot, maar...'. Met medewerking van interkerkelijk gemengd koor River Voices. Dirigent en organist Everhard Zwart zorgt voor de begeleiding van de samenzang.

maandag 19 september

Gratis meedoen met Zanggroep Zilver
11:00 Krimpen a/d IJssel, verpleeghuis Tiendhove, Patrijzenstraat 57. Zanggroep Zilver is voor iedereen die van zingen houdt en actief wil blijven. Samen zingen werkt ontspannend en verbindend. Wekelijks wordt er gezongen onder leiding van een docent van Muziekschool Krimpen. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten van een uur. Het repertoire wordt waar mogelijk aangepast op de smaak van de deelnemers. Aanmelden: (0180) 442100/tiendhove@leliezorggroep.nl.

Digitaal café
15:00-16:00 Bergambacht, bibliotheek. Iedereen met vragen over een tablet, IPad, smartphone of laptop kan regelmatig terecht in een van de bibliotheken in de Krimpenerwaard. Vrijwilligers zitten daar dan klaar om samen met deelnemers te zoeken naar oplossingen, om ze op weg te helpen of om tips te geven. Vandaag is iedereen welkom in de bibliotheek van Bergambacht. Aanmelden is niet nodig.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. De kaartavonden zijn weer begonnen bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de eerste speelavond: 1. J.P van der Bas, 5275 punten; 2. Maup Lindenburg, 5090 punten; 3. José van Schoonhoven, 4982 punten. De kaarters komen iedere maandagavond bijeen in zalencentrum De Waard in Bergambacht.

donderdag 22 september

Gratis meedoen aan Muziek Actief
9:30 Krimpen a/d IJssel, verpleeghuis Tiendhove, Patrijzenstraat 57. Muziek Actief is een ontspannende en muzikale activiteit waarmee deelnemers het geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans trainen op het ritme van muziek. In deze cursus gaan ze aan de slag met de Ronnie Gardiner Methode. Dit is een oefenmethode waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om bewegingen te maken. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten van een uur. Aanmelden: (0180) 442100/tiendhove@leliezorggroep.nl.

Proefles Pop4kids
15:50 Krimpen a/d IJssel, Muziekschool Krimpen, Nachtegaalstraat 8. Tijdens de gratis proefles Pop4Kids bij Muziekschool Krimpen maken kinderen (8 t/m 12 jaar) kennis met elektrische gitaar, basgitaar, drums, keyboard en zang. En uiteraard gaan ze er zelf ook op spelen. De les wordt gegeven door docente Sanne Monster, multi-instrumentalist en zangdocente bij de muziekschool. Krijgen de kinderen de smaak van het muziek maken te pakken, dan is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de hele cursus van vijftien lessen, waarin ze zich voorbereiden op hun eerste echte optreden. Aanmelden: administratie@muziekschoolkrimpen.nl of op de website www.muziekschoolkrimpen.nl.

Filmavond: Publieke Werken
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. Concordia Filmavond, met dit keer de film ‘Publieke Werken’. Amsterdam 1888. De plannen voor het Victoria Hotel zijn zo goed als rond, maar het huisje van de vioolbouwer Walter Vedder is het obstakel. De andere verhaallijn in dit historische drama gaat over Vedders neef Anijs Kosten die als ‘dokter’ werkt voor de straatarme Drentse turfstekers. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 24 september

Drie-doelendag
10:00-15:00 Krimpen a/d IJssel, Immanuelkerk, Estafette 1. De opbrengst van deze dag is bestemd voor drie projecten in Congo, Madagaskar en Guatemala. Er is een verkoping van puzzels, bloemen en taarten. Ook zijn er verschillende activiteiten, een veiling en eten en drinken. Wie te verkopen boeken/cd’s/dvd’s heeft, kan deze inleveren op vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur. Info: driedoelendag@gkv-krimpen.nl.

Vogelmarkt
10:00-14:00 Krimpen a/d IJssel, Vicenza 5. Vogelmarkt bij vogelvereniging de Vogelvrienden. Er zijn verschillende leden die hun vogels verkopen. Ook is er een stand met vogelspullen. Aanmelden voor de verkoop van vogels kan via info@devogelvrienden.nl.

Quint speelt ‘Jaap en de Bonenstaak’
15:00 en 19:30 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Jongerentheater Quint speelt de voorstelling 'Jaap en de Bonenstaak'. Een spannend en humoristische sprookje hoe hebzucht ons leefklimaat kapot maakt en uiteindelijk ons leven in gevaar brengt. Kaartjes zijn te koop via www.jongerentheaterquint.nl.

zondag 25 september

Havenstad Operette in Cultuurhuis
15:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Het brede repertoire van de Havenstad Operette bestaat uit operette, musical, evergreens, belcanto, koorstukken uit bekende opera's en zelfs melodieuze popmuziek wordt niet geschuwd. Ook deinzen ze niet terug voor veel talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans en aan begin en eind van elk optreden het zelfgemaakte openings- en slotnummer in het Nederlands. Kaarten kosten 5 euro en en zijn te bestellen op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of te koop bij de receptie.