De Treffers toont doorzettingsvermogen

Krimpen a/d ijssel • Heren-B van handbalvereniging de Treffers speelde zaterdagavond zijn eerste jeugddivisie wedstrijd op landelijk niveau. In een overvolle sporthal De Boog werd Dynamico uit Oss/Heesch verwelkomd. Het beginsignaal ging gepaard met de nodige dosis aan gezonde spanning, maar hier waren de Krimpenaren snel overheen.

Het waren de bezoekers die in de eerste helft het voortouw namen en zo een voorsprong opbouwden. De heren van de Treffers zetten door middel van fraai uitgespeelde aanvallen de achtervolging in. Ook dankzij een aantal goede reddingen van keeper Jochem, kwam de thuisclub aan het einde van de eerste helft terug tot een achterstand van 13-18.

Waar in de eerste helft Dynamico de boventoon voerde, waren het in de tweede helft de heren van de Treffers die sterk uit de kleedkamer kwamen en zich van hun beste kant lieten zien. Het thuispubliek werd getrakteerd op verschillende uitgevoerde loopfiguren, waarbij de opbouwspelers van de Treffers de verdediging van Dynamico meermaals wisten te verschalken.

Ondanks het nodige verzet van de Treffers, wist Dynamico uiteindelijk met een eindresultaat van 26-34 de wedstrijd te winnen. Toch was op de gezichten van de spelers van de Treffers geen enkel spoor van teleurstelling te herkennen. "Met hun sterke spel en onvolprezen doorzettingsvermogen bewezen zij niet alleen op dit niveau mee te kunnen draaien, maar maakten zij gelijktijdig ook de gehele vereniging trots", aldus trainer Rosita Onis.