DCV deelt met tweedeklasser; Lekkerkerk met tien man naar remise

regio • Carlo de Reuver moest er zaterdag met twee goals aan te pas komen om DCV naar een 2-2 eindstand te schieten in de bekerpot tegen tweedeklasser DONK. “Mixed feelings”, zo keek trainer Wout Ooms van de Krimpenaren terug op het duel. “Met 0-2 achter staan tegen een team dat lager speelt dan wij is natuurlijk niet oké, maar dat we uiteindelijk nog terugkwamen stemt tevreden."

Spirit beet zijn tanden stuk op het goed voetballende Antibarbari. De Ouderkerkers verloren na een 1-0 ruststand met 2-0. “Sterke tegenstander,” vond trainer Richard van Cappellen, al moet ik er wel bij aantekenen dat wij niet geweldig speelden.”

Zaterdagderdeklasser Lekkerkerk hield een 2-2 uitslag over aan zijn bezoek aan Oud-Beijerland. Bij rust zag het er geenszins naar uit dat de ploeg van trainer Dennis Schoonewil met een ‘resultaat’ huiswaarts zou keren. De stand was toen 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Kort na de pauze zorgde Jeffrey Altheer voor de 2-1, waarna Martijn de Jong in de negentigste minuut de 2-2 binnen werkte. Vanaf de 55e minuut moest Lekkerkerk met tien man verder, na rood voor Kevin van Gent.

Lekkerkerk's competitiepoulegenoot Dilettant trof in Krimpen aan de Lek Tijnmond Hoogvliet Sport. Tot twee keer toe kwamen de thuisploeg op voorsprong om uiteindelijk toch nog met 4-5 te verliezen. Konings, Van den Adel, Paymans en Vredenborg scoorden de Dilettant-goals.