Schoonhoven onderuit; Bergambacht blijft op de been

regio • Na vijf overwinningen leed Schoonhoven in Rotterdam zijn eerste nederlaag. Zwarte Pijl was in de tweede bekerwedstrijd met 3-1 te sterk. Gerwin Neven scoorde vlak voor rust de gelijkmaker, maar de thuisclub maakte in de tweede helft het verschil.

Bergambacht kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het degelijk spelende VVOR uit Rotterdam. Na een doelpuntloze eerste helft zorgde Twan Schmidt met een frommelgoal voor de Bergambachtse voorsprong. Met het benutten van een makkelijk gegeven penalty kwam VVOR langszij.

Haastrecht verloor in Reeuwijk met 4-1 van CVC Reeuwijk, dat profiteerde van het mindere spel van de Haastrechtenaren. Rogier Schröder poetste vlak voor rust een achterstand weg voor het elftal van Patrick de Ruijter, dat een aantal vaste krachten miste. In de tweede helft drukte de ervaren Reeuwijkse derdeklasser, die vorig seizoen promotie op een haar miste, door.

Stolwijk speelde met 3-3 gelijk tegen het Haagse Erasmus. Raymond Spierdijk schoot de thuisclub, die al snel een tegendoelpunt incasseerde, vlak voor rust langszij. In de tweede helft schoot Koen van de Wolf het betere Stolwijk twee keer op voorsprong, maar Erasmus had telkens zijn antwoord klaar. "Ik heb goede dingen gezien van mijn ploeg", merkte de nieuwe trainer Marco Lange nog op.

Vierdeklasser Perkouw trof in Rotterdam Overmaas en was duidelijk een maatje te klein voor de comfortabel voetballende thuisploeg. Het werd 5-1. Kevin Gutink redden de Perkouwse eer.

Het door een groot familiefeest gedecimeerde Gouderak kon een tijdje aardig mee komen met Kamerik (1-2 rusttand), maar miste de conditie om ook de tweede helft tegenstand van betekenis te bieden. “Toch ben ik niet ontevreden”, blikte trainer Wynoud Slegtenhorst terug. “De afspraken in het veld werden goed nagekomen. Dat we het uiteindelijk niet vol wisten te houden had te maken dat ik spelers moest oproepen die vandaag al eerder 90 minuten in de benen hadden.”

SPV'81 verloor in Rotterdam met 2-1 van Blijdorp. Na een doelpuntloze eerste helft schoot Stijjn Achterberg de Polsbroekenaren verdiend op voorsprong. Een tweede Polsbroekse treffer werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd, volgens SPV-trainer René Eyra. "Blijdorp verhoogde de druk, nadat zij via eens scrimmage langszij gekomen waren. Jammer dat we een verliespartij moesten incasseren.”

De bekerwedstrijd van Cabauw ging niet door, omdat zaterdagvijfdeklasser Swift Boys zijn eerste elftal uit de competitie haalt. Trainer Herman Verrips regelde snel een oefenwedstrijd tegen ‘t Vliegdorp uit Huis ter Heide, die met 7-3 gewonnen werd. Op de vraag met welk gevoel de Cabauwenaren na de winst naar het jaarlijkse Pluspop Festival zouden gaan, had hij ook snel een antwoord klaar. "Een prima gevoel, maar ook een verliespartij had hun feeststemming heus niet beïnvloed, haha.”