Gemeente haalt vlaggen weg

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard gaat boerenprotest-vlaggen verwijderen. Het gaat dan om omgekeerde Nederlandse vlaggen die aan gemeentelijke eigendommen hangen, zoals lantaarnpalen.

Boeren hebben de afgelopen tijd op verschillende plekken in de gemeente Krimpenerwaard omgekeerde vlaggen opgehangen, als uiting van hun ongenoegen over de stikstofplannen van het kabinet. De gemeente heeft de agrariërs gevraagd deze te verwijderen. Op diverse plaatsen is dit daadwerkelijk gebeurd, geeft de gemeente aan. “De overgebleven vlaggen aan de gemeentelijke eigendommen halen we nu zelf weg.” De gemeente zegt steeds meer klachten van inwoners te ontvangen over vlaggen aan lantaarnpalen en aan borden. “Omdat de vlaggen een mogelijk gevaar zijn voor het verkeer halen we deze weg.”


EHBO-vereniging Lekkerkerk opgeheven

lekkerkerk • EHBO-vereniging Lekkerkerk is niet meer. Tijdens de algemene ledenvergadering is onlangs besloten de vereniging op te heffen.

“Het was zeker geen gemakkelijke beslissing”, laat oud-penningmeester Anneke van der Velden weten. “Feit is echter dat onze vereniging de afgelopen jaren een constante terugloop van leden kende en dat deze trend helaas onomkeerbaar was. Mede hierdoor was het uitvoeren van onze activiteiten nagenoeg niet meer mogelijk.”
En dus werd noodgedwongen de stekker eruit getrokken. “Vanwege het ontbreken van perspectief hebben we conform de statuten van onze vereniging besloten om te stoppen. We willen iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij de vereniging hartelijk bedanken.”