Kerk elke woensdagochtend open

lekkerkerk • Vanaf woensdag 14 september is de Grote of Johanneskerk in Lekkerkerk elke woensdag van 10.00 tot 12.30 uur voor iedereen open. 

Met de start van het nieuwe seizoen is hiertoe besloten in de hoop, dat de dorpskerk zo een bijdrage kan leveren aan het dorpsleven en 'vindplaats kan zijn van geloof, hoop en liefde'. De predikant van de Protestantse Gemeente in Lekkerkerk, ds. Rob Maas zal in principe ook elke woensdag aanwezig zijn. Er kan ook tevoren met hem een afspraak worden gemaakt via 06-24820639. Gewoon even binnenlopen voor een bezichtiging of een praatje kan ook.


Cursus stamboom-   onderzoek in bibliotheek

bergambacht • In het Historisch OntmoetingsPunt in de bibliotheek van Bergambacht wordt op drie dinsdagmiddagen de korte cursus stamboomonderzoek van het Streekarchief Midden-Holland gegeven.

In de cursus leren deelnemers over de historische bronnen die de basis vormen voor het achterhalen van namen, plaatsen en jaartallen. Daarnaast komen diverse websites aan bod, waarop onderzoek wordt gedaan. Tenslotte wordt gekeken hoe een stamboom verder kan worden ‘ingekleurd’. Data en tijden: dinsdag 20 september, 4 oktober en 18 oktober van 14:00 tot 16:00 uur. Kosten: 15 euro. Aanmelden: educatie@samh.nl.


Senioren-fysiofitness

bergambacht • Iedere dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur kunnen senioren tegen gereduceerd tarief fysiofitness volgen in Bergambacht. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Nanda van Elven, via (0182) 352060.