Ruimte op ‘weduwen- en weduwnaarsgroep'

krimpen a/d ijssel • De Weduwen- & Weduwnaarsgroep in de Sperwer bestaat één jaar. Er is ruimte voor nieuwe belangstellenden.

Iedere week komt in Krimpen aan den IJssel een groep mensen bij elkaar die samen iets gemeen hebben: ieder van hen heeft zijn of haar partner verloren. Soms al jaren geleden, soms nog vrij recent. 

“Al een aantal jaar komt zo’n groep op maandag samen in Buurtkamer Palet, sinds 2021 ook -op woensdag- in Buurtkamer Sperwer”, licht seniorenadviseur Rosalie Snoei van KrimpenWijzer toe. “De eerste groep werd groter, waardoor we samen met een vrijwilliger een nieuwe groep zijn gestart. Die groep bestaat op 15 september precies één jaar. “

Binnenlopen
Tijdens de wekelijkse bijeenkomst is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, naar verhalen te luisteren of om gewoon een kopje koffie/thee te drinken met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Snoei: “Er is ruimte om met elkaar te praten over rouw en verlies, als daar behoefte aan is. Momenteel bestaat de groep, die zichzelf de ‘Sperwergroep’ noemt, uit zo’n twaalf personen die samenkomen in Buurtkamer Sperwer, aan de Landerijen 3. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Aanmelden is niet nodig. Wie behoefte heeft aan contact met lotgenoten kan gewoon eens binnenlopen. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor een kopje koffie of thee.” 

De betrokkenen komen iedere maandag tussen 10.00 en 12.00 uur bijeen in Buurtkamer Palet (Rembrandtlaan 37) en/of iedere woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Buurtkamer Sperwer (De Landerijen 3). 

Voor meer informatie: KrimpenWijzer, 06-57614062.