• Otto van Woerkom (links) en Ferry de Heer (rechts).
• Otto van Woerkom (links) en Ferry de Heer (rechts). Foto: Jan Timmer

Daxel en CCD hebben de ruimte in Lekkerkerk

Algemeen

LEKKERKERK • Daxel Logistics Benelux BV en CCD Logistics BV hebben onlangs op bedrijventerrein Lekkerkerk hun nieuwe warehouse geopend. Een mooie mijlpaal voor beide bedrijven, zo mag worden vastgesteld.

“We waren al een tijdje op zoek naar een groter logistiek centrum”, vertelt Otto van Woerkom, die samen met Ferry de Heer de directie vormt van Daxel Logistics Benelux en CCD Logistics. “Die ambitie had alles te maken met de groei van beide ondernemingen en de behoefte aan een groter logistiek centrum. We hebben een tijdje ‘ingewoond’ bij Koolwijk in Bergambacht, maar die loods was al snel te klein. Via mijn neef Johan Lever (eigenaar van Kick Collection in Lekkerkerk, red.) hoorde ik dat er in één van zijn loodsen ruimte vrij kwam omdat huurder Vasco zijn activiteiten voortaan vanuit Ridderkerk ging uitoefenen. De in Lekkerkerk beschikbare loods leek ons in eerste instantie met zijn 4.300 meter oppervlak wel wat groot, maar nu we er eenmaal in zitten, blijken die lichte twijfels onterecht. Dat heeft alles te maken met de mooie toename van het aantal klanten van Daxel en CCD. En het mooie is dat we nieuwe groei in de huidige setting ook prima aan kunnen.”

Mentaliteit
De bedrijven Daxel Logistics Benelux en CCD Logistics hebben een aantal raakvlakken, maar bewegen zich tegelijkertijd in verschillende disciplines. “Wat ze gemeen hebben is die Rotterdamse mentaliteit van ‘Zeggen wat je doet en dóen wat je zegt’”, vertelt Ferry de Heer. “We werken langs korte lijnen en afspraak is afspraak. Ons team neemt meteen de telefoon op en regelt de zaken voor de klant. Onze relaties waarderen dat enorm en zien het als een groot pluspunt ten opzichte van veel andere bedrijven in onze branche.”

Daxel Logistics Benelux geldt als een ‘klassieke’ expediteur met hoogstaande digitale faciliteiten. De onderneming verzorgt logistieke diensten op het vlak van luchtvracht, zeevracht, wegtransport, douaneformaliteiten en warehousing. CCD Logistics spitst zich met zijn activiteiten toe op E-fulfillment ten behoeve van klanten met webshops. “Deze koppelen we aan ons systeem”, legt Ferry de Heer uit. “Wij zorgen ervoor dat bestellingen worden ingepakt en verstuurd via pakketdiensten. De klant heeft er geen omkijken naar en dat is precies de bedoeling.”

Ontbrekende schakel
De Heer en Van Woerkom zijn blij met hun vestiging in Lekkerkerk. “Met deze moderne en ruime loods hebben we de ontbrekende schakel in onze dienstverlening perfect ingevuld”, weet Otto van Woerkom. “We kunnen nu het complete pakket aanbieden op ons logistieke vakgebied en hoeven niets meer uit te besteden. En ook prettig: op deze Lekkerkerkse locatie kunnen we ook nieuwe klanten perfect van dienst zijn. Kortom: het toekomstplaatje ziet er veelbelovend uit.”

Jan Timmer