• De commissieleden van het tennistoernooi in Schoonhoven.
• De commissieleden van het tennistoernooi in Schoonhoven. Foto: aangeleverd

Geslaagde tennisweek in Schoonhoven

Sport

SCHOONHOVEN • Het complex van tennisvereniging Het Hofland in Schoonhoven was ook dit jaar weer het decor van het Swaneveld Open Hofland. De toernooicommissie kijkt met trots terug op de zonnige en sportieve tennisweek. Een toernooi dat wordt gedragen door vrijwilligers die met veel enthousiasme zorgden voor een succesvol toernooi.

“We organiseren het Swaneveld Open Toernooi al voor de vijfde keer”, zegt toernooileidster Evelyne Gerwig. “Met zo’n 350 tennissers waren er meer inschrijvingen dan vorig jaar. Als je voor zoveel mensen een toernooi organiseert, gaat daar veel tijd in zitten. Dat doen we vooraf en tijdens deze week gelukkig met een geweldig team.”

Naast Evelyne zitten Jolanthe Straver, Nicky van Rijnsoever, Denise Bokken, Hiske van der Zweep en Ronald Swaneveld in de commissie van dit tennistoernooi in Schoonhoven. Laatstgenoemde is de hoofdsponsor van Het Hofland, waardoor zijn bedrijf al vijf jaar de trotse naamgever is van het Swaneveld Open Hofland. “Met Swaneveld Adviesgroep wil ik graag lokaal iets doen. Ik ben zeer betrokken bij de tennisvereniging en de mensen die zich ervoor inzetten. Mijn hele gezin is ook lid van de club, dat maakt het bijzonder mooi”, vertelt Ronald Swaneveld hier zelf over. “Ieder jaar verzint de commissie een nieuw thema om het toernooi iets extra’s te geven.”

“Dit jaar was dat ‘foute party’. We gingen terug naar de 90’s”, vult Evelyne aan. “Met felgekleurde trainingspakken, een popcornmachine, neon polsbandjes en op vrijdagavond een 90’s dj om het feest compleet te maken.”

Naast alle gezelligheid werd er tijdens deze week ook fanatiek getennist. Op elk niveau werden er spannende wedstrijden gespeeld. In de 9 17+ was ruimte voor beginnende tennissers. En in de Heren Enkel A en Dames Enkel A werd een hoog niveau gehaald. Lars Wagenaar, die deze week even terug was bij zijn oude vereniging, wist het enkeltoernooi op het hoogste niveau te winnen. Fay te Hennepe deed dit bij de dames.

“Alle winnaars werden na hun finale gehuldigd op Medal Plaza”, geeft toernooileidster Evelyne Gerwig aan met een grote glimlach. “Elke dag konden toeschouwers en deelnemers genieten van het weekmenu, zoals een broodje Hassan en lekkere maaltijden van De Stoep uit Bergambacht. Al met al was de organisatie van begin tot eind een geoliede machine om trots op te zijn.”

Reinder Busstra